SON DAKİKA

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

09 Ocak 2016, C.tesi - 16:42
KONYA (AA) - Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Basın Yayın ve Enformasyon Konya İl Müdürü Paslı, mesajında, haber almanın, insanoğlunun dünden bugüne ve hemen her coğrafyada ihtiyaç duyduğu bir gereksinim olduğunu bildirdi.

Basın mensuplarının 7 gün 24 saat çalışma temposuyla dünyanın hızını yakaladığını belirten Paslı, şunları kaydetti:

"Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan insanların aynı haber alma ihtiyacından yola çıkarak, insanların kendi bireysel deneyimlerinin ötesinde neler olduğunu öğrenme yolunda bir içgüdülerinin olduğu bir gerçektir. İşte insanoğlunun bu haber alma içgüdüsünü medya tüm enstrümanlarıyla karşılamaya çalışmaktadır. Bunun yanında, son 10 yılda internetin baş döndürücü gelişimiyle birlikte ortaya çıkan sosyal ağlar ise beraberinde ’Halk Gazeteciliği’ terimini de gündeme getirmiştir. Bu noktada iletişim teknolojilerindeki yenilikler doğrultusunda çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme içerisindedir. Bu sebeple değerli basın mensuplarımızın ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlar, görevleri sırasında hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim."

- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek:

Akyürek, mesajında, gazetecilerin kamuoyunu aydınlatmak adına her ortamda, sorumluluk duygusu içinde fedakarca çalıştıklarını bildirdi.

Basının, kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunduğunu belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Günümüz bilgi çağında zor şartlar altında kamu görevini yerine getiren basın-yayın çalışanları, geçmişte olduğu gibi bugün de çok önemli bir yere sahiptir. Basının, eksiksiz ve objektif bir haber anlayışı ile halkın düşüncelerini, eleştirilerini en güçlü şekilde önce yerel yöneticilere, oradan da ülkeyi yönetenlere aktarmada ve demokrasinin önünü açmada çok önemli bir işlevi vardır." Akyürek, basının teknolojinin ilerlemesiyle daha fazla alanda faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, sorumluluk duygusu içinde, toplumu haberdar etme adına görevlerini yerine getiren medyamızın her kolunda fedakarca çalışan herkesin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum."


- MÜSİAD Konya Şube Başkanı Şimşek:

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, mesajında toplumun bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve kamuoyu oluşturulması adına basın camiasına önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda, basın meslek ilkeleri ve etik kurallar çerçevesinde fedakar çalışmalar yürüten basın-yayın organlarının kilit rol oynadığını ifade eden Şimşek,şunları kaydetti:

"Böylesine önemli bir görevi yerine getiren basın kuruluşlarımız aynı zamanda özellikle son yıllarda her alanda yakaladığımız başarının Dünya kamuoyuna anlatılması, ülkemizin dünya ile bütünleşmesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi ve düşünce özgürlüğünün gelişmesi hususlarında da önemli katkılar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlar altında mesai kavramı gözetmeksizin ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyoruz"

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler