SON DAKİKA

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

09 Ocak 2016, C.tesi - 20:15
ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, demokratikleşme süreciyle birlikte gazetecilerin düşüncelerini özgürce ifade ettikleri alanları güçlendirdiklerini belirterek, "Hükümetlerimiz döneminde insan hak ve özgürlüklerini temel alan politikalarla ’herkes özgür olmadıkça hiç kimse özgür değildir’ anlayışını kendimize ilke edindik" değerlendirmesinde bulundu.

Ramazanoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, doğru ve güvenilir bilgi, mesleki tecrübesiyle insana ve olaylara karşı duyarlılığıyla gazetecilerin toplumu aydınlattığını belirtti.

Gazetecilerin, özgür düşüncenin sesi, demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, "Ülkemizde demokratikleşme süreciyle birlikte gazetecilerimizin düşüncelerini özgürce ifade ettikleri alanları güçlendirdik. Hükümetlerimiz döneminde insan hak ve özgürlüklerini temel alan politikalarla ’herkes özgür olmadıkça hiç kimse özgür değildir’ anlayışını kendimize ilke edindik. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdık. Darbeler, muhtıralar sonrası antidemokratik uygulamaları sona erdirerek özgür ve müreffeh bir Türkiye’yi siz değerli gazeteci arkadaşlarımızla birlikte inşa etmeye devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ramazanoğlu, demokrasinin sağlıklı işlemesinin, yönetim ve hizmetlerin şeffaf, denetlenebilir olmasının, halkın haber alma özgürlüğünü kullanmasının özgür, bağımsız medyayla mümkün olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sizlerin hukukun üstünlüğüne, etik değerlere göstermiş olduğunuz hassasiyet dünya ölçeğinde ülkemizin vizyonu olmaktadır. Yazılı ve görsel medyanın Bakanlığımız sorumluluk alanına giren toplumun dezavantajlı kesimlerine dikkat kesilmesi, olumlu yaklaşımlar sergilemesi kuşkusuz çözüme katkı sağlayacaktır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği bir çağda kadına, çocuğa, engelli ve yaşlılarımıza, şehit yakınları ve gazilerimize yönelik her türlü pozitif ayrımcılığın geliştirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır."
Aynı duyarlılıkla çalışmalarını takip ederken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İlyas Haytan ve Alperen Ersoy’un şahsında hayatını kaybeden tüm gazetecileri rahmetle andığını bildiren Ramazanoğlu, zaman mefhumu gözetmeksizin, büyük bir fedakarlıkla görevlerini sürdüren gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler