SON DAKİKA

10. Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi

27 Mayıs 2016, Cuma - 20:21
KONYA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının işbirliğiyle düzenlenen ve yurt genelindeki ilköğretim öğrencilerinin teknoloji ve tasarım dersinde yaptıkları çalışmalardan oluşan, ’’10. Şimdi Düşünme Zamanı’’ sergisi açıldı.

TPE Başkan Yardımcısı İbrahim Yaşar, Konya Bilim Merkezi’ndeki sergi açılışında, etkinliğin çocukların bilim ve teknolojiye ilgi duyması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Çocukların düşünce ürünleri geliştirmelerinin teşvik edilmesini hedeflediklerini anlatan Yaşar, etkinlikte 165 öğrencinin birbirinden ilginç buluşlarının sergileneceğini bildirdi.

Yaşar, "Şimdi Düşünme Zamanı’’ etkinliğinin 2011’den itibaren 81 ilde düzenlendiğine işaret ederek serginin önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu vurguladı.

Bundan önceki sergilerin Ankara’da yapıldığını, programın bu yıl ilk kez Anadolu’da icra edildiğini anlatan Yaşar, "Bütün illerden Konya’ya gelen öğrencilerimiz şanslı. Bundan dolayı öğrencilerimizi kutluyorum. Sergilenmeye hak kazanan projeler 2015-2016 eğitim yılı içinde teknoloji ve tasarım derslerinde ortaya koyulan çalışmalardan seçildi. 81 ilden yapılan başvurular değerlendirildi. Bütün illerden başvuruda bulunan ve ilgi gösteren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yaşar ve beraberindekiler, açılışın ardından öğrencilerin teknoloji ve tasarım dersinde yaptığı çalışmaların yer aldığı stantları gezdi.

Sergi, yarın akşama kadar gezilebilecek.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler