SON DAKİKA

10. Ulusal ve Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması

22 Ekim 2016, C.tesi - 20:00
KOCAELİ (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 10. Ulusal ve Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması, Sapanca Gölü’nde başladı.

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER), Kartepe Belediyesi ve Sapanca Belediyesinin katkısıyla Eşme Sahili’nde gerçekleştirilen yarışmada, amatör balıkçıların yarışacağı kulvarlar çekilişle belirlendi.

Yurt içi ve yurt dışından gelen 55 takım, 20 hakem gözetiminde "En büyük ve en çok balığı" yakalamak için oltalarını göle bıraktı.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelenekselleşen yarışmanın, uluslararası kurallara uygun yapılacağını belirtti.

Organizasyona yurt içi ve dışından 55 takımdan yaklaşık 200 yarışmacının katıldığını aktaran Uztürk, yarışmanın yerli ve yabancı olta balığı ustalarını Sapanca Gölü’nde buluşturduğunu vurguladı.

Uztürk, yarışmayla Kartepe sınırlarında kalan Sapanca Gölü’ndeki balık popülaritesine dikkati çekmek, bilinçsiz avcılığı önlemek, amatör balıkçılığı özendirmek ve başta olta balığı tutkunları olmak üzere halkın ilgisini yöneltmek istediklerine işaret etti. Uztürk, yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini bildirdi.

Yarışmaya, Türkiye’nin 20 kentinin yanı sıra Bulgaristan ve Romanya’dan katılım olduğunu bildiren Uztürk, şunları söyledi:

"Bugüne kadar, ’Uluslararası standartlarda bir yarışma ve sportif avcılık için el ele’ sloganı ile yaptığımız mütevazı yarışmalar neticesinde gelinen noktada hep birlikte hedeflediğimiz sloganın yarısını yakalamış bulunmaktayız. Yarısı diyoruz. Çünkü balıkçılık adına daha çok yapılacak şeylerin olduğuna inanıyoruz ve bunun içinde çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Yarışmaya yurt içinden ve yurt dışından katılan tüm takımlara rastgelsin diyoruz."

Uztürk, yarışmaya destek veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e teşekkür etti.

Cuma gününe kadar sürecek yarışmada tutulan balıklar, ölçme ve fotoğraflama işleminin ardından suya geri bırakılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler