SON DAKİKA

15 Temmuz şehit ve gazilerinin yakınları Yalova’da

25 Mayıs 2018, Cuma - 22:10
YALOVA (AA) - 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ile gazi ve gazi aileleri, Yalova Valiliğinin koordinasyonunda Termal Belediyesi, Termal Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Armutlu Belediyesinin ortak organizasyonuyla Termal ilçesini gezdi.

Termal Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin aileleri ile gazi ve gazi ailelerinden oluşan 110 kişilik grup, Yalova’nın Termal ilçesine geldi.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak tarafından karşılanan ziyaretçiler ilçeyi gezdi.

Belediye Başkanı Atik, bir kafede geziye ilişkin yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da Türkiye’nin dünyaya birlik mesajı verdiğini belirtti.

Türk milletinin 15 Temmuz’da, söz konusu vatan olduğunda neler yapacağını gösterdiğini vurgulayan Atik, "Sizin evlatlarınız, eşleriniz, kardeşleriniz ya da babalarınız, kurşunlara, bombalara, tanklara göğüslerini siper ederek, bu vatanı hainlere teslim etmedi. Onlar, şehitlik mertebesine erişti ve adları şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı. Gazilerimiz de yaşayan kahramanlarımız olarak yanımızda kaldı. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerini ve gazilerimizle onların ailelerini Termal ilçesinde misafir etmenin haklı gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

İlçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Yakınları Yardımlaşma Derneği Başkanı Tarık Solak da 15 Temmuz’da gerçekten bedel ödeyen insanların güzel bir organizasyonla Yalova’da bulunmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Yılmaz, misafirlerle sohbet etti ve tek tek ilgilendi.

Şifalı suların bulunduğu yerleri gezen misafirler, ardından Atatürk Köşk’ünü ziyaret etti ve Armutlu ilçesine geçti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler