SON DAKİKA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası

26 Eylül 2018, Çarşamba - 13:45
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın 16. duruşması yapıldı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmaya, 127 tutuklu sanık ile taraf avukatları, müştekiler ve izleyiciler katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski Hava Harp Okulu Öğrencisi Vahit Samed Yılmaz, 15 Temmuz'da Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda kampta olduğunu, otobüsle kamptan çıktıklarını ve köprüye geldiklerinde otobüse saldırı olduğunu iddia etti.

Eski Binbaşı Gazi Odacı'nın otobüsü boşaltma emri vermesi üzerine araçtan indiğini anlatan Yılmaz, otobüsün orta kapısından indiğini, bu sırada kendisine yönelik bıçaklı saldırı yapıldığını, yüzünden yaralandığını ve daha sonra köprüye doğru gittiğini kaydetti.

Köprüdeyken bir askerin ölmesi üzerine askeri kamyonun arkasına gittiğini, yaralı olması nedeniyle yere uzandığını ve başını sabaha kadar hiç kaldırmadığını öne süren Yılmaz, köprüde hiç ateş etmediğini savundu. Kendisinde her birinde 10 mermi bulunan dört şarjör olduğunu belirten Yılmaz, Mahkeme Başkanı Taner Akıncı'nın, köprüde kime bir şarjör mermi verdiğini sorması üzerine, "Üç dört metre uzaktan bir ses geldi, mermi istedi. Kafamı yerden kaldırmadan sesin geldiği yere bir şarjör mermi attım. Kim olduğunu bilmiyorum, bu kişiyi görmedim. Sesinden de ayırt edemedim." ifadelerini kullandı.

Duruşmada savunma yapan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliye talebinde bulundu.

Duruşma, yarına ertelendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler