SON DAKİKA

18. Uluslararası Sürmeli Kültür Sanat ve Sosyal Etkinlikleri başladı

26 Ekim 2017, Perşembe - 06:00
YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesince bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür, Sanat ve Sosyal Etkinlikleri, kortej yürüyüşüyle başladı.

Otogardan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşünün ardından meydanda açılış töreni düzenlendi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, törende yaptığı konuşmada, şehirlerin bu tür etkinliklerle kültürel özelliklerini, ekonomik fırsatlarını dünyaya duyurduklarını söyledi.

Bu yılki etkinliklerin geçen yıla göre daha zengin olduğunu aktaran Vali Yurtnaç, "Geçen yıl 15 Temmuz hadisesinden dolayı sönük geçmişti. Bu yıl hafta boyunca güzel etkinlikler planlandı. Bu etkinliklerde halkımız da eğlenecek, aynı zamanda bir kaynaşma olacak. Önümüzdeki yıllar içerisinde uluslararası niteliği daha da artırmamız gerekir. Yapılan her işin eleştirisi olabilir ama mesele bir işi yapmaktır, yapana da saygı duymak lazım. Bu etkinliği düzenleyen belediyemize, başkanımıza, emeği geçen kuruluşlarımıza, yurt dışından gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

- "Şehir ruhu olmalı"

Belediye Başkanı Kazım Arslan da bu tür sosyal etkinliklerin şehirlerin "olmazsa olmazları" arasında bulunduğunu vurguladı.

Şehirleşmenin sadece büyük binalar, devasa beton yığınları yapmak olmadığını, şehirlerin ruhu olması gerektiğini ifade eden Arslan, "Şehir ruhu da o şehrin kültürüdür, sanatıdır, edebiyatıdır, şiiridir. Sanat adına ne varsa, edebiyat adına, şiir adına ne varsa ancak o zaman şehir olabiliriz. Bütün gayretimiz de bunun içindir." şeklinde konuştu.

Bugün başlayan program kapsamında 25 civarında etkinlik yapılacağını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Bir tane meşhur sanatçı getirirsiniz, Yozgat’ın zenginliklerini, Yozgat insanının parasını bir meşhur sanatçıya verirsiniz, bu meydanı da doldurursunuz ama bunun adı sanat, bunun adı kültür olmaz, bunun adı eğlence olur. Biz belediye olarak eğlencenin peşinde değil, gerçek kültürün peşindeyiz, sanatın, peşindeyiz. Böyle de olmaya devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Kırgızistan’ın Oş kentinden gelen misafirler, Vali Yurtnaç ve Belediye Başkanı Arslan’a kalpak ve çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Azerbaycan, Gürcistan, Kosova, Ahıska ve Balkan Türkleri Halk Dansları Topluluğu ve çeşitli illerden gelen halk oyunları ekipleri folklor gösterisi yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler