SON DAKİKA

1. Bedri Koraman Tavla Turnuvası

27 Mayıs 2016, Cuma - 17:36
MUĞLA (AA) - Karikatürist Bedri Koraman’ın ölümünün 1. yılında, Bodrum ilçesinde tavla turnuvası yapıldı.

Geçen yıl 30 Mayıs’ta geçirdiği rahatsızlık sonucu Bodrum ilçesinde yaşamını yitiren ünlü karikatürist Bedri Koraman anısına, tavla turnuvası düzenlendi.

Bodrum Belediyesi ve Delfi Arena Otel’in organizasyonuyla ilçede ilki gerçekleştirilen turnuvaya, çok sayıda tavla sever katıldı. Klasik ve modern tavla kategorilerinde gerçekleştirilen turnuvada çeşitli kupa ve hediyeler verileceği bildirildi.

Otelin İşletmecisi Mehmet Dağoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bedri Koraman’ı ölümünün birinci yılında özlemle andıklarını söyledi. Koraman’ın iyi bir tavla oyuncusu olduğunu ifade eden Dağoğlu, "Bu hafta onu anma etkinliği yaptık. İnsanları, onun çok sevdiği tavlayla bütünleştirdik. Bodrum tavla liginde uzun süre lig oyuncusu olarak bulunmuştu. Ölümünün son günlerine kadar da tavla oyuncusuydu." dedi.

Amaçlarından birinin Koraman’ın tavla liginde oynadığı oyuncuları bir araya getirmek olduğunu anlatan Dağoğlu, şöyle konuştu:

"Oyunculara keyifli bir tavla turnuvası yaparak onu hatırlatmak amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Bedri Koraman ile çok güzel anılarımız var. Tavla turnuvasındaki anılarını da hatırlatmış olacağız. Turnuvamıza tüm dostlarımızı da davet ediyoruz. Birincisini düzenlediğimiz turnuvayı her sene geleneksel hale getireceğiz."

Koraman’ı anma etkinlikleri 30 Mayıs’ta mezarı başında devam edecek. Ayrıca yaşamının büyük bir bölümünü geçirdiği Torba Mahallesi’ndeki evinin bulunduğu sokağa, Bedri Koraman’ın adı verilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler