SON DAKİKA

1. Uluslararası Meze Festivali

17 Haziran 2018, Pazar - 17:50
Antalya'da 4 ülkeden 50 kadar şefin katılımıyla Uluslararası Meze Festivali düzenlendi.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 24 restoran şefiyle 50 kadar yabancı şefin katılımıyla kentteki bir otelde düzenlenen festivalde 100'e yakın meze konukların beğenisine sunuldu.

Meze Festivali Komite üyesi Vedat Başaran, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın turizm ve ticaretin yanında tarım alanında da önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

Kentin gastronomi alanında söz sahibi olmaya hazırlandığını ve bu kapsamda ilkini gerçekleştirdikleri Uluslararası Meze Festivali'nde sonraki yıllarda Akdeniz çanağındaki bütün ülkeleri görmeye başlayacaklarını ifade eden Başaran, "Bu organizasyonda 4 ülkeden 24 işletme burada. Şeflerimiz festivale katkı sağlayıp, hünerlerini paylaşacaklar." dedi.

Mezenin Ortadoğu ve Akdeniz kültüründe önemli yere sahip olduğunu dile getiren Başaran, "Yemek paylaşılırsa güzeldir. Meze de paylaşılan yemeklerin başında gelir." ifadesini kullandı.

Meze Festivali Komite üyesi Gökmen Sözen de Türkiye'de meze konusunda ilk festivalin Antalya'da düzenlendiğine işaret etti.

Sözen, "Türkiye'nin çeşitil kentlerinden mezeler burada yapıldı. Festivalin uluslararası boyutunu geliştirmek istiyoruz. Gelecek yıl İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkeleri de bu festivalin içine katmamız gerekiyor. Kuzey Afrika ülkeleri olan Fas, Tunus ve Cezayir'i de içine alacak bir çalışma yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Festivalde, konuklar 100'e yakın mezeyi tattı.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler