SON DAKİKA

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın ardından

21 Ekim 2017, C.tesi - 02:00



SAMSUN (AA) - Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın ardından Kanada, Brezilya ve Malezya kafilesi, Samsun’da kalarak tatil yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın sona ermesinin ardından Kanada, Brezilya ve Malezya milli takımlarının sporcu ve teknik heyeti, bir süre daha Samsun’da kalma kararı aldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle sporcular için ilçelere turlar düzenleniyor. Yabancı sporcu ve teknik ekipler, bir süre Samsun’da tatil yaptıktan sonra ülkelerine dönecek.

Ayvacık ilçesine gidenlerden Brezilya kafilesi, barajda tekne ile gezintiye çıkarak su sporları yaptı. Kanadalı sporcular ise şelaleleri gezdi. Sporcular, tur boyunca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Malezya ekibi ise önce Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu’na tekne gezisi gerçekleştirdi, daha sonra Bandırma Vapuru Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etti.

Olimpiyat boyunca gösterdikleri misafirperverlik ve ilgiden dolayı Samsun halkına teşekkür eden sporcular, organizasyon boyunca hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getirdi.

Samsun’un adını ilk kez duyup ön yargıyla gelmelerine rağmen 12 gün boyunca yaşadıkları güzellikleri hayatları boyunca unutmayacaklarına işaret eden sporcular, bundan sonra Türkiye’deki tatil alternatiflerine mutlaka Samsun’u ekleyeceklerini kaydetti.

Yabancı sporcu kafileleri, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın bugüne kadar gördükleri en görkemli ve kusursuz organizasyon olduğunu ifade etti.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler