SON DAKİKA

“2017 Kemik Sempozyumu“

08 Haziran 2018, Cuma - 13:25
MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dünyanın farklı bölgelerinden konusunda uzman hekimlerin katıldığı 2017 Kemik Sempozyumu başladı.

Meffert İmplant Enstitüsü tarafından Bodrum Rixos Otelde gerçekleştirilen sempozyuma, Türkiye'nin farklı bölgesinden 300'e yakın diş hekimi ile ABD, Almanya ve Brezilya'dan davet edilen 8 klinisyen konuşmacı katıldı.

Stantlarda implant (yapay diş kökü) uygulanacak hastalara kemik elde etmek için kullanılan ürünler ile bazı diş hekimlerinin kullandıkları teknik materyallerin tanıtımı yapıldı.

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, dünyanın sayılı 8 konuşmacısının iki gün boyunca kemikle ilgili son gelişmeleri, implant cerrahisinde yeni teknikleri ve yeni kullanılan biyomateryalleri anlatacağını söyledi.

Programa yaklaşık 300 diş hekiminin katıldığını aktaran Özzeybek, "Yoğun bir program olacak. Kemik kadar, yumuşak doku da çok önemli. Bu programda bunlarda anlatılacak. Son yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilecek. Dişsiz hastaların implanta daha fazla ihtiyacı var. Kemik kaybı olmuş hastalarda nasıl implant yapılabilinir, başarı oranları nasıl artırılabilinir, bunları konuşacağız." diye konuştu.

Southern California Üniversitesi'nden Prof. Dr. Homa Zadeh, Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden kendisini ispat etmiş hekimlerin bir araya geldiğini bildirdi.

İmplant cerrahisinin son zamanlarda çok büyük aşama kaydettiğine dikkati çeken Zadeh, "Bunun üzerine çok fazla çalışma ve çok fazla yayın yapılıyor. Çene ve kemik yapısını nasıl koruruz onun üzerine çalışmalarımız var. Nerelerden kemik alıp nerelerde çene üzerine implant uygulanacak, bölgelerde kemik miktarını artırabiliriz bununla ilgili çalışmalarda çok fazla." diye konuştu.

Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Diego Velasquez ise büyük kemik kayıpları üzerine çalışmalar yürüttüğüne işaret etti.

Yumuşak dokuyu geliştirmek için bir takım çalışmalar yürüttüklerine aktaran Velasquez, şöyle konuştu:

"Büyük doku kayıplarında implant cerrahisi üzerine gecikmeden anında yapılabilecek tedavileri nasıl yapabiliriz bunun üzerine çalışmalar yürütüyoruz. İmplant dışında 'Doku kayıplarında açığa çıkmış köklerin nasıl yumuşak dokuyla kapatabiliriz, nasıl azalış dokuyu artırabiliriz' bunun üzerine çalışmalar yürütüyoruz."

Sempozyum 8 Ekim'e kadar devam edecek.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler