SON DAKİKA

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

28 Mayıs 2016, C.tesi - 21:36
ELAZIĞ (AA) - Elazığ’da gerçekleştirilen 23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın kapanışına özel program yapıldı.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kapanış programında yurt içi ve yurt dışından gelen şairler birbirinden güzel şiirlerini okudu.

Programın sonunda Elazığ Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve diğer protokol üyeleri şairlere katılım belgesi verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılından beri düzenledikleri Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nı bazı nedenlerden dolayı geçen yıl gerçekleştiremedikleri için bu yıl 23’üncüsünü icra ettiklerini söyledi.

Türkiye’de şiir akşamları olarak uluslararası boyutta bu kadar uzun süre devam eden başka bir program duymadığını ifade eden Çakmak, bu etkinliği Elazığ’da gerçekleştiriyor olmaktan gururlandıklarını belirterek, ’’Özellikle Türk kültürü yaşayan farklı ülkelerden, Hindistan, Kazakistan, Azarbeycan Çuvaşistan, Kosovadan ve daha birçok ülkeden misafirlerimiz vardı burada. Kendi dillerinde şiirlerini icra ettiler. Bizler de şiir evrenseldir diyerek her dildeki şiiri zevkle dinledik.’’ dedi.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çolpan Zaripova Çetin ise Tataristanlı olduğunu ve uzun süredir Türkiye’de yaşadığını, burada yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Programa Tataristanlı bir şair olarak katıldığını aktaran Çetin, Hazar Şiir Akşamları’nın Türk dünyasından insanları birbirine yaklaştırması ve ülkeler arasında bir kardeşlik bağı kurması açısından nadide bir program olduğunu belirterek, ’’Bu tür programlar Türk dünyasını kucaklamakta ve onları bir araya getirerek bu kardeşliğin daha uzun sürmesini sağlamakta. Günümüzde gerçekten kültürel faaliyetlerle olsun, bilimsel faaliyetlerle olsun bütün kardeş Türk cumhuriyetleri birbirleri ile bir iletişim içinde ve bu bizi çok sevindirmektedir.’’ diye konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler