SON DAKİKA

“2. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi“

06 Mayıs 2016, Cuma - 14:36
KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen "2. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi" Konya’da başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, bir otelde düzenlenen kongrede, Konya’nın çok zengin bir turizm destinasyonuna sahip olduğunu söyledi.

Çıpan, kültürel zenginliklerden bahsettiği konuşmasını, "Konya’nın turizm destinasyonu, hem üniversitelerimiz hem bakanlığın taşra teşkilatı olarak biz, belediyelerimizin ilgili daire başkanlıkları ve şube müdürlükleri, birtakım sivil toplum kuruluşları ile yoğun, nitelikli bir gayretin içerisindeyiz. Tüm bu saydığım birimlerle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak sıcak, samimi, nitelikli iş birliğini ve buradan bir sinerji oluşturmayı çok önemsiyoruz. Bu konudaki gayretlerimiz devam ediyor." şeklinde sürdürdü.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır ise yaptığı konuşmada, turizmin ön yargı duvarlarını yıkan, uluslar, kültürler, farklılıklar ve renklerin birbirini tanımasını sağlayan bir sektör olduğunu söyledi.

Çukurçayır, bu anlamda Selçuk Üniversitesinin iki turizm fakültesiyle Konya için önemli bir potansiyeli barındırdığını ifade ederek, "Siz sevgili dostlarla, misafirlerle buluşmayı, turizmi büyük ölçekte konuşmayı hayal ettik ve bu hayalimiz iki yıldır gerçekleşiyor. Bu kongremiz, Konya, Türkiye ve 41’inci yılını kutlayan, 41 kere maşallahı hak eden Selçuk Üniversitesi’ne özgü bir marka olur. 2’inci organizasyonumuz başladı, umarım verimli şekilde devam eder ve tamamlanır." dedi.

- 13 ülkeden, yaklaşık 300 bilim insanı Konya’da

13 ülkeden, yaklaşık 300 bilim insanının katılımıyla gerçekleşen kongrenin açılış konuşmalarının sonrasında, kongreye katkıda bulunanlara plaket takdim edildi ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa başkanlığındaki açılış paneline geçildi.

Turizmin yerel, bölgesel, ulusal, küresel sorunları konusunda gerçekleştirilen panelde, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesinden Prof. Dr. Levent Altınay, Romanya Danubius Üniversitesinden Prof. Dr. Anisoara Popa, Bangladeş North South Üniversitesinden Dr. Sakib Bin Amin sunum yaptı.

Kongrenin açılışına Konya Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Avrasya Turizm Eğitimcileri Derneği Başkanı Rahim Aladağ, dekanlar, müdürler, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.

13 ülkeden, yaklaşık 300 bilim insanının katılımıyla gerçekleşen kongre, 7 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler