SON DAKİKA

36. Uluslararası Hentbol Federasyonu Kongresi

18 Temmuz 2018, Çarşamba - 17:10



Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 36. IHF Kongresi, Antalya'da sona erdi.

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve 209 ülkeden üyelerin katıldığı kongrenin, turizm bölgesi Belek'teki Granada Luxury Belek Hotel'de tamamlandığını söyledi.

Kongrede, ilk gün IHF başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerinin yapıldığını dile getiren Eyuboğlu, bugün ise kıta toplantılarının gerçekleştirildiğini belirtti.

Eyuboğlu, dünya hentbolunun 209 ülke temsilcisini Türkiye'ye getirmenin çok önemli bir faaliyet olduğunu ifade ederek, "Biz yönetim olarak bunu başardık. Dünyanın her yerinden takip edilen böylesi bir faaliyetin Türkiye'de yapılıyor olması çok önemli." dedi.

Kongrenin, tanıtım açısından da önemli olduğunu vurgulayan Eyuboğlu, katılımcıların ülkelerinde buradaki kongreden bahsederken, Türkiye'yi de anlatacağını bildirdi.

Federasyon başkanı Eyuboğlu, "İnşallah bundan sonraki faaliyetleri de Türkiye'ye almayı düşünüyoruz. Tabii sadece kongre bazında değil, şampiyona bazında da görüşmeler yaptık. Olumlu geçiyor. Bizim için iyi olacak." diye konuştu.

Eyuboğlu, birkaç şampiyonanın Türkiye'de yapılması için talip olduklarını, önümüzdeki ay içinde bunların sonuçlanacağını sözlerine ekledi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler