SON DAKİKA

3. Ankara Marka Festivali

21 Ağustos 2018, Salı - 20:20
ANKARA (AA) - Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Ekim Alptekin, "Başarılı ülkeler gibi markalara yatırım yapmamız şart. Bu ülkenin hissedarları olarak 'Türkiye' markasına sahip çıkmalıyız." dedi.

Alptekin, ATO Congresium'da düzenlenen 3. Ankara Marka Festivali'nde, markalaşmadan başarının mümkün olmadığını söyledi.

Yerli araba projesi gibi tasarıma sahip markalaşma potansiyeli bulunan girişimlerin toplum olarak desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Alptekin, şöyle devam etti:

"Marka değeri yüksek bir ülke olmak demek, ekonomik katma değere sahip ülke olmak demektir. Türkiye'nin markasını koruyamadığı takdirde ülkeye ne turist gelir ne yatırımcı. Toplumsal bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Dünya belirsiz bir süreçten geçiyor. Hepimizin paylaştığı ortak değerimiz var. Bu markamıza sahip çıkmamız gerekiyor. Başarılı ülkeler gibi markalara yatırım yapmamız şart. 'Türkiye' markasına sahip çıkmalıyız."

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur da dünya nüfusunun hızla arttığını, bu nedenle ulaşım yatırımlarını hayata geçirmenin zorunluluk arz ettiğini söyledi.

Avrupa'da hava kirliliğine karşı tedbirler alındığını anımsatan Okutur, dizel araçların bazı bölgelere girmesinin yasaklandığını dile getirdi.

Okutur, yoğun trafiğin hava kirliliğini artırdığını, Türkiye'de de yüzde 60 dizel araç kullanılmasından dolayı kirlilikte artış olduğunu anlattı.

Toyota'nın hidrojen yakıtlı Mirai otomobilini ürettiğini ve ABD'de satışa sunduğunu belirten Okutur, şunları kaydetti:

"Gelecekte kişisel ulaşım daha da önem kazanacak. Üretilen araçlar birbirleriyle haberleşip, birbirine çarpmadan yolculuk yapacaklar. İnsanların düşünceleriyle bağlantılı araçlar üretilecek. Araçtan araca haberleşecekler. Araba, nerede bir yaya olduğunu anlayacak. Bütün bunların olması için iletişim altyapısına ihtiyaç duyulacak. 5G ve bulut teknolojisine yatırım yapılması gerekecek."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler