SON DAKİKA

3. Ordu Komutanlığındaki darbe girişimi davası

18 Ekim 2017, Çarşamba - 05:40
ERZİNCAN (AA) - Erzincan’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde bulundukları iddia edilen 14’ü tutuklu 22 sanığın yargılandığı davanın ikinci gün duruşmasında bazı sanıklar savunma yaptı.

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ersoy Aktaş, Hasan Yıldırım, Talat Öğütçü, Gökhan Salbaş, Mesut Gülmez, Yusuf Er, Muharrem Cansın, Cem Yeşilyurt, Mehmet Fatih Kandemir ile tutuksuz yargılanan Ali Ölmez, Murat Akçay, Hamit Öz, Murat Akbaş, Hakan Korkmaz, Aydın Çuvalcı ve Gürsel Bayram hazır bulundu.

Diğer sanıklardan eski Tuğgeneral Ekrem Çağlar, Veli Karagöz, eski Albay Murat Orhan Tonğ, Şakir Akbulut ve Cihan Bayır tutuklu bulundukları cezaevlerinden, tutuksuz sanık Adem Tosun da Ankara 21 Ağır Ceza Mahkemesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmanın bugünkü bölümünde sanıklar savunma yaptı.

Tutuksuz sanıklar Hamit Öz, Murat Akbaş, Hakan Korkmaz, Aydın Çuvalcı ve Gürsel Bayram, savunmalarında haklarındaki suçlamaları reddederek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, ek süre talep eden sanık eski Tuğgeneral Çağlar’ın savunmasının alınması ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı yarına erteledi.

- İddianameden

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe teşebbüsüne katıldıkları ve örgütün kentteki sözde "ana komuta kademesi"nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde "sıkıyönetim komutanı", dönemin 3. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı olan eski Tuğgeneral Ekrem Çağlar ile örgütün sözde "3. Ordu Komutanlığına bağlı komutanlardan sorumlu mahrem imamı" olduğu öne sürülen Yrd. Doç. Dr. Veli Karagöz ile eski İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ ve subayların bulunduğu 14’ü tutuklu 22 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıklar hakkında "Anayasa’yı ihlal", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler