SON DAKİKA

4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları

02 Mayıs 2016, Pazartesi - 23:36
Edirne’de 4. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları kapsamında, ’’Hepimiz aynı takımdayız’’ yürüyüşü düzenlendi.

Edirne Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Edirne Belediyesi bandosu eşliğindeki yürüyüş, Saraçlar Caddesi’nde sona erdi.

Edirne Vali Vekili Tanç, burada yaptığı konuşmada, spor oyunlarına katılmak için çeşitli ülkelerden gelen tüm öğrencilere teşekkür ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.

Etkinliğin, farkındalık yaratmak açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tanç, ’’Organizasyonun kentimizin engelliler açısından daha da yaşanılabilir bir kent haline gelmesinde etkili olacağını düşünüyorum. Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Sırbistan ve birçok kentten gelen değerli sporcular, kentimize güzellik ve renk getirdiniz. hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan da engellilerin, engelsiz bir şekilde gezip dolaşabilecekleri ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kent için mücadele ettiklerini anlattı.

İlerleyen günlerde Dünya Engelliler Konseyi ile Edirne’ye engelsiz kent bayrağı alacaklarını aktaran Gürkan, ’’Bu ne demek? Bu bayrağı aldıktan sonra, belli bir eylem planı içerisinde kentimizi tamamen engelsiz bir kent haline getirmek istiyoruz. Ben bunu hep birlikte başarabileceğimize inanıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Rektör Yörük ise geleneksel hale getirdikleri etkinliğe katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler