SON DAKİKA

4. Ulusal Pamuk Zirvesi

19 Ocak 2017, Perşembe - 12:15
İZMİR (AA) - Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Türkiye’de, pamuk balyalarının çırçır fabrikalarındaki analiz sonuçlarının tek tek sınıflandırmasını hedefleyen "tek balya" sistemini uygulamasına geçilmesi önerisinde bulundu.

Balsuyu, İzmir’de bir otelde düzenlenen Ulusal Pamuk Zirvesi kapsamında, "Üretici, tüccar ve sanayiciler açısında pamuk" konulu panelde, Türk tekstilin, istihdam ve ihracata çok büyük katkı sağladığını belirtti.

Ham maddesi pamuk olan bu sektörde kalıcı başarının önemine değinen Balsuyu, "Öncelikle ülkemizde pamuk balyalarının analiz sonuçlarını tek tek sınıflandırılmasını hedefleyen ’tek balya’ sistemine geçmek zorundayız. Aslında çiftçimiz işi biliyor. Birim alandan verim ve kaliteli elyaf konusunda dünyada ikinciyiz. Hasatta ve çırçırlamada maalesef gerilerdeyiz. Bunun için tarladaki hasat işini ciddi bir şekilde kontrol altına almalıyız. " diye konuştu.

Devlet desteğine ihtiyaçları olduğunu, çırçır ve pazar konusunda ise kendilerine görev düştüğünü vurgulayan Balsuyu, şunları söyledi:

"Türk tekstili ayakta kalsın, üretici mutlu olsun istiyorsak tek balya sistemine geçmek mecburiyetindeyiz. Bu sistem ise sektöre verilen tüm destekler tek torbada birleştirilir, devlet de pamuğu Toprak Mahsulleri Ofisi’ne hububat alımındaki olduğu gibi destekleme alımı yaparsa olur. Pamuğun kalitesi ve standartlarının korunması konusunda devletin alım politikasında ciddi yaptırımları olursa Türk pamuk üreticisi ayağa kalkar, Türk tekstilcinin de ömrü uzar."







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler