SON DAKİKA

70. Dünya Sağlık Asamblesi

23 Mayıs 2017, Salı - 19:46
CENEVRE (AA) - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 70. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında düzenlenen toplantılarda, Türkiye ile ilgili iki konunun dikkati çektiğini belirterek, "Bunlardan ilki, Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık erişimi ve kalitesinde gösterdiği önemli ilerleme ve başarı." dedi.

Yılmaz, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen 70. Dünya Sağlık Asamblesi (DSA) kapsamında gerçekleştirilen, "sürdürülebilir sağlık sistemlerini güçlendirme" konulu toplantıda, geçen hafta uluslararası tıp dergisi "Lancet"de yayınlanan bir makalede, DSA üyesi 195 ülkenin sağlık hizmetlerine erişim ve hizmetlerin kalitesine göre değerlendirildiğini ve 1990-2015 yılları arasındaki ilerlemelerinin karşılaştırıldığını, Türkiye’nin, sağlık alanında en hızlı ilerleme gösteren ilk beş ülke içinde yer aldığını söyledi.

70. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında düzenlenen toplantılarda da Türkiye ile ilgili iki konunun dikkati çektiğini ifade eden Yılmaz, "Bunlardan ilki, Türkiye’nin sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık erişimi ve kalitesinde gösterdiği önemli ilerleme ve başarı." diye konuştu.

Yılmaz, uluslararası arenada dikkati çeken ikinci konunun da Türkiye’nin kamu ve özel sektör iş birliğiyle yaptığı şehir hastaneleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yıl şu ana kadar üç şehir hastanesi açıldı. Türkiye 2023 yılına kadar 30 şehir hastanesiyle 42 bin hastane yatağını yenilemeyi hedefliyor. Bu kapsamda sürdürülebilir bir finansman modeliyle, sağlık alanında erişim, kalite, memnuniyet düzeyini yükseltecek ve sağlık finansmanına anlamlı katkı sağlayacak olan şehir hastaneleriyle ilgili tecrübeleri merakla takip ediliyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler