SON DAKİKA

74. Venedik Film Festivali’ne doğru

21 Eylül 2017, Perşembe - 20:40
ROMA (AA) - İtalya’da bu yıl 74.’sü düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali’nde beyaz perdede gösterilecek filmler belli olurken, etkinliğinin açılışı Amerikan yapımı "Downsizing" filmi ile yapılacak.

Venedik’te her yıl geleneksel olarak ağustos ayının sonunda başlayıp, eylül ayının ilk haftası boyunca devam eden dünyanın en eski film festivalinin 74’üncüsünün tanıtımı, başkent Roma’daki Cinema Moderno’da düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

Direktörlüğünü Alberto Barbera’nın üstlendiği festivalin açılışı, 30 Ağustos’ta, komedi-drama tarzındaki Amerikalı Alexander Payne’nin yönettiği ve senaryosunu Jim Taylor ile yazdığı, "Downsizing" filminin gösterimiyle yapılacak. Matt Damon, Christoph Waltz, Kristen Wiig’in başrollerini paylaştığı film, festivalin büyük ödülü olan "Altın Aslan" için yarışacak 21 film arasında yer alıyor.

Festivalde jürinin başkanlığını oyunculuklarıyla Altın Küre ve BAFTA ödülü kazanmış olan 59 yaşındaki Amerikalıi aktris Annette Bening yapacak.

Bu arada, festivalin "Geleceğin Aslanı Ödülü" kapsamında Türk-Alman-Yunan ortak yapımı "Körfez" filmi de gösterilecek. Türk yönetmen Emre Yeksan’ın ilk uzun metraj filminde, 30’lu yaşlarda eşinden yeni ayrılan Selim’in İzmir’e döndüğünde karşılaştığı yeni hayat işleniyor. Venedik’te dünya prömiyerini de yapacak olan Körfez, festivalin, Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası’nda da değerlendirilecek.

74. Venedik Film Festivali, 9 Eylül’deki ödül gecesi ve büyük ödül "Altın Aslan"ın sahibini bulmasıyla sona erecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler