SON DAKİKA

7. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne doğru

23 Mayıs 2018, Çarşamba - 12:00
MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 7’ncisi düzenlenecek Uluslararası Malatya Film Festivali kapsamında, yönetmen Mesut Uçakan, ses sanatçısı Belkız Özener ve oyuncu Halil Ergün’e onur ödülü verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 9-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin, kentin kültürel gelişimine katkı sunacağını anlattı.

Festival öncesi 22-23 Eylül’de "Türk Sinemasında Yerel Kodlar" başlığı altında sempozyum düzenleyeceklerini aktaran Mumcu, beş ayrı oturumdan oluşacak sempozyuma yönetmen, yapımcı, sinema yazarı ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağını ifade etti.

Festival Direktörü Suat Köçer de festivalin kente ve ülkeye değer katacağına inandığını belirtti.

Köçer, festival kapsamındaki film yarışmalarına katılımın yüksek olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Kısa filmde ilk 10’a kalanları, ana salonlarda, uzun metrajlı filmlerle beraber seyirciye göstereceğiz. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını Hülya Koçyiğit yapacak. Uluslararası kısa metraj, ulusal kısa metraj ve uluslararası uzun metraj yarışmalarının jüri üyelerini de yakın zamanda paylaşacağız."

Bu yıl 3 isme de onur ödülü vereceklerine değinen Köçer, "Festivalde yönetmen Mesut Uçakan, ses sanatçısı Belkız Özener ve oyuncu Halil Ergün’e onur ödülü verilecek. Festivalin en önemli aktivitelerinden biri de Malatya Film Platformu. Biz 50 civarında başvuru bekliyorduk fakat 108 proje başvurdu. Bu tarz bir etkinlik için çok iyi bir rakam. Aralarına yurt dışından ödül almış önemli yapımcı ve senaristler de var. Seçerken jürimizin işini zorlaştıracak." sözlerine yer verdi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler