SON DAKİKA

“81 İle 81 Akademik Danışman“ projesi

30 Mayıs 2017, Salı - 10:24
ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, her ilin ve sektörün ihtiyaçlarının farklılaştığını belirterek, "Yeni dönemde yerel kalkınma gündeminin ana aktörü oda ve borsalarımız olmalı." ifadesini kullandı.

TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hisarcıklıoğlu, "81 İle 81 Akademik Danışman" projesi kapsamında çalışan akademik danışmanlarla bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu akademisyenlere hitap ederken, yerel kalkınmaya etkin katkı sağlamak amacıyla TOBB tarafından başlatılan projenin önemini vurguladı, çalışmanın oda ve borsaların gelişiminin yanı sıra görev alan akademisyenlerin kariyerleri için de önemli olduğuna işaret etti.

Her ilin ve her sektörün ihtiyaçlarının farklılaştığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde yerel kalkınma gündeminin ana aktörü oda ve borsalarımız olmalı. Oda ve borsalarımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bunu da birlikte yapıyoruz. Siz değerli hocalarımın tecrübelerine ve birikimlerine her zaman ihtiyacımız var."

81 İle 81 Akademik Danışman projesi, yerel ve bölgesel ölçekte doğru politikaların tasarlanması ve ekonomik hedeflere ulaşılabilmesi için hem iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarının yakından takip edilmesi hem de yerel kalkınma gündeminin sağlıklı biçimde tespit edilmesi amacıyla TOBB tarafından başlatılmıştı.

Proje kapsamında çalışacak akademik danışmanlar, il ve ilçelerdeki tüm oda ve borsaların yönetim kurulu başkanlarının mutabakatıyla belirleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler