SON DAKİKA

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na doğru

31 Ekim 2017, Salı - 20:40
İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) Rusya’nın partner ülke olarak katılmasının bu ülkeyle ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Kocaoğlu, Kültürpark’ta düzenlediği basın toplantısında, 18-27 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 86. İEF’i, Kurban Bayramı dolayısıyla öne çektiklerini belirtti.

İEF’de partner ülkenin Rusya, onur konuğu şehrin Muğla, ana temanın ise enerji olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, organizasyona sponsor desteği sağlayan firmalara teşekkür etti.

Dünyanın güçlü ekonomilerinden Rusya’nın fuara partner ülke olmasını çok önemsediklerini ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Rusya’nın, İEF’e partner olarak katılması bu ülkeyle ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Rusya’nın partner ülke olması konusunda geçtiğimiz yıl suikasta kurban giden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un büyük katkısı olmuştu. Kendisi inanmıştı, savunmuştu ve çok büyük emek vermişti. Karlov’u bir kez daha anıyor, suikastı da kınıyorum. Bir anlamda Karlov’un vasiyetini de 86. İEF’de yerine getirmiş olduk."

- Hükümetin desteği

Kocaoğlu, Rusya’nın fuar için büyük hazırlık yaptığını ve bu ülkeden bakanların da İzmir’e geleceğini kaydetti.

Fuar kapsamında Türk ve Rus yetkililerin sanayi, inovasyon, enerji ve turizm konularını görüşme imkanı bulacağını aktaran Kocaoğlu, "Domates konusunun da burada görüşüleceğini düşünüyorum. İzmir ekonomisi fuarla büyüdü. Rusya’nın partner ülke olmasında merkezi hükümetin desteği oldu. Fuar öncesinde otellerdeki doluluk oranın yüzde 80’i aştı." ifadelerini kullandı.

Fuarın inovasyon ana sponsoru Vestel Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ise İEF’in eski görkemli günlerine kavuşacağına inandıklarını söyledi.

İEF’in uluslararası boyutta bir fuar olduğunu dile getiren Erdoğan, fuar ziyaretçilerinin hem eğleneceğini hem de teknolojik bilgi edineceğini dile getirdi.

Fuarın ana sponsoru Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da sosyal sorumluluk kapsamında organizasyona destek verdiklerini ifade etti.

- Etkinlikler

Teması enerji, partner ülkesi Rusya ve onur konuğu il Muğla olan 86. İEF, 18-27 Ağustos tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

Fuar kapsamında yaklaşık 40 ülkeden bakan ve üst düzey temsilciler ile yabancı delegasyonun katılımıyla İzmir İş Günleri programı düzenlenecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu koordinasyonunda Rus ve Türk bakanlarının katılımıyla iş forumu yapılacak.

Etkinlikler kapsamında Nilüfer, Doğukan Manço, Sıla, Mabel Matiz, Demet Akalın, Teoman, Volkan Konak, Candan Erçetin gibi isimler sahne alacak, ayrıca sinema gösterileri sunulacak.

Uzay sergisi ve sokak gösterilerinin de düzenleneceği 86. İEF’in giriş saatleri 16.00-23.00, fuar çarşısının giriş saatleri ise 12.00-23.00 olarak belirlendi.

Fuar giriş ücretleri de "İzmirim Kart" ile tam 3 lira, öğrenci 2 lira olacak. Engelli, refakatçi, gazi ve gazi yakınları ile şehit aileleri fuara ücretsiz giriş yapabilecek.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler