SON DAKİKA

9. Samsun Tanıtım Günleri

22 Ekim 2016, C.tesi - 01:36
İSTANBUL (AA) - Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından düzenlenen 9. Samsun Tanıtım Günleri törenle başladı.

Maltepe Miting Alanı’ndaki etkinliğin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ile belediye başkanları katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, törende yaptığı konuşmada, SADEF’in etkinliklerinde farklı siyasi partilerden, farklı iş alanlarından kişileri Samsun için bir araya getirdiğini dile getirdi.

Etkinliğin ilk kez Anadolu yakasında gerçekleştiğine dikkati çeken Kılıç, bunun da bu bölgede yaşayan Samsunluların daha kolay Samsun’un güzelliklerini hatırlayacakları iyi bir fırsat olacağını söyledi.

Etkinliğin özellikle Samsun’dan ayrılmış ve başka illere yerleşmiş Samsunluların, Samsun’a yapacakları katkıları değerlendirecekleri bir fırsat olmasını dilediğini kaydeden Kılıç, "Diyoruz ki ’Nerede olursanız olun, Samsun’u unutmayın’ ve gelin Samsun’da, baba ocağınızda, icabında mahallenizde veyahut da farklı bir yerde, akrabalarınıza destek olarak Samsun’daki köklerinizi yaşatın" dedi.

Buradaki birlikteliğin korunması gerektiğini kaydeden Kılıç, "Biz, şunu çok iyi bilmemiz lazım. Gerçekten Meclis’te de Samsun söz konusu olduğu zaman bizim aramızda, milletvekilleri arasında herhangi bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir konu olduğunda bir araya gelip her ucundan birimiz tutarak -ki geçmişte de böyleydi, inşallah gelecekte de böyle olacak- Samsun’a bir değeri kazanmanın, gerekiyorsa yatırımın, sosyal anlamda bir faaliyetin kazandırılması konusunda el ele kol kola beraberce yürüyoruz, birbirimize destek oluyoruz. Bu da inşallah hem tüm Türkiye’ye örnek olur hem de Samsunumuzdaki bu olumlu havayı geleceğe taşırız."

Samsunspor’un Türkiye’nin önemli takımlarından birisi olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle dedi:

"Artık stadımız da bitme noktasına geldi. Artık herkes bir destek atsın... Biz belli bir yere kadar getirdik. Buraya kadar hep beraber taşıdığımız kadarını başardık ancak bundan sonra özellikle buradan seyircilerimize sesleniyorum, şu stadı doldurun. Çünkü dolacak olan statta hem motivasyon üst seviyede olacak hem de aynı zamanda oradaki gelirle de takım kendini döndürme imkanına sahip olacak. ’Bir bilet alsak ne olur’ demeyin, damlaya damlaya göl olur. Dolayısıyla en ufak katkı olsa dahi Samsunsporumuz için herkesin elini taşın altına koyacağına inanıyorum."

Konuşmasının ardından Kılıç, programı nedeniyle ayrılmak durumunda olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’un ciddi manada tanıtıma ihtiyacı olduğunu ve buna tüm Samsunluların tanıtıma destek olması gerektiğini söyledi.

Samsun’un yalnızca il merkezinin değil köylerinin, ilçelerinin de birbirinden güzel olduğunu kaydeden Şahin, "Çok kötü bir geleneğimiz var. Eski köy evlerini yıkıyoruz yerine betonarme bir kat, iki kat, üç kat binalar yapıyoruz. Bu silüeti bozuyor. Biz kendimiz farklı tarz ev modeli yaptırdık ve bunların projelerini de o tarz ev yapmak isteyenlere bedava veriyoruz" diye konuştu.

Samsunluların kendi kentine sahip çıkması gerektiğini kaydeden Şahin, "Her birimize, özellikle seçilmiş arkadaşlarımıza görev düşüyor. Biz Samsun’un PR’ı için herşeyi yapacağız" diye konuştu.

Şahin, SADEF yöneticilerini tebrik etti.

- Belediye Başkanı Yılmaz



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, en çok Samsunlunun yaşadığı illerin başında İstanbul’un geldiğini belirtti. Yılmaz, her yıl yapılan tanıtım organizsasyonlarında İstanbul’daki Samsunluların hasret giderdiğini dile getirdi. 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyelerinin hizmet alanlarının geliştiğini dile getiren Yılmaz, özellikle köylere yönelik hizmetleri artırdıklarını söyledi. Özellikle emekli olan Samsunluların memleketlerine dönmelerini isteyen Yılmaz, böylece köylerdeki ekonomik canlanmanın da böylece canlanacağına inandığını söyledi.

Samsun’un bir futbol kenti olduğunu kaydeden Yılmaz, kötü yönetim nedeniyle Samsunspor’un sorunlar yaşadığını ifade etti.

MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta da Samsun için en çok ihtiyaç duyulan şeyin birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi. Kentin potansiyelinin çok yüksek olduğunu kaydeden Usta, "Samsun’un potansiyeline rağmen bu kadar göç vermesi konusunda herkesin düşünmesi gerekir." dedi.

Samsun’u 3. bölge teşviğinden yararlandığını kaydeden Usta, "Samsun’a haksızlık yapılıyor. Samsun, 4. bölge teşviğinden yararlanması lazım" diye konuştu.

- Başkanlık sistemi

Usta, bir konuşmacının başkanlık sistemi konusundaki sözlerine yanıt verdi. MHP’nin başkanlık sistemi konusundaki görüşlerinin açık olduğunu kaydeden Usta, "Milliyetçi Hareket Partisi başkanlık sistemiyle ilgili olarak fikrini kamuoyuyla paylaşmıştır. Herhangi bir şekilde arka kapılar arkasında veya başka bir şey yok. Biz görüşümüzü söyledik. Biz Türkiye’nin sorunlarını söyledik. Fiili durumun yarattığı probleme vurgu yapıldı, fiili durum hukuki durum ayrımı bir hukuk devletinde olmaz. Hukukun üstünlüğü olan bir ülkede fiili durum hukuki durum diye bir ayrım olmaz. Bu her ne olacaksa Türkiye’de bu tartışmanın bitmesi gerektiğini söyledik. Kendimizin de görüşünün parlamenter sistemden yana olduğunu zaten ifade ettik" diye konuştu.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler