SON DAKİKA

9. Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği

04 Mayıs 2016, Çarşamba - 17:28
KOCAELİ (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek "Ulusal Turna Balığı ve Tatlı Su Levreği Tutma Şenliği", 7-8 Mayıs’ta Kocaeli’de yapılacak.

Şenlik, Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER) ile Kandıra Belediyesince, Kandıra Kaymaz Göleti’nde gerçekleştirilecek.

KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yaptığı yazılı açıklamada, şenlik kapsamında gölet kıyısında kamp kuracak amatör balıkçıların "en büyük ve en çok balığı" yakalamak için yarışacağını belirtti.

Gelenekselleşen yarışmanın, uluslararası kurallara uygun ve hakemler gözetiminde yapılacağını ifade eden Uztürk, etkinlikte çuvalla yürüme, yumurta taşıma, halat çekme, elma ve yoğurt yeme yarışmalarının da düzenleneceğini aktardı.

Uztürk, İzmit Çağdaş Engelliler ve Kandıra Engelliler Dernekleri ile işbirliği yaptıklarına işaret ederek bu yıl ilk kez "Oltaları atalım engelleri kaldıralım" sloganı ile engelli vatandaşların da yarışmaya katılacağını, engellilere olta takımı hediye edeceklerini anlattı.

Etkinliğe yurt içi ve dışından çok sayıda yarışmacının katılacağını, dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceğini vurgulayan Uztürk, şunları kaydetti:

"Yarışma, ’en büyük ve en çok turna balığı’, "en büyük ve en çok tatlısu levreği’ olmak üzere dört dalda yapılacak. Ayrıca vatandaşların katılımıyla gölet çevresinde ’doğada sağlıklı yaşam yürüyüşü’ gerçekleştirilecek. Etkinlikte ayrıca ’doğa, balık ve insan’ konulu fotoğraf yarışması düzenlenecek. Çevre ve doğa koruma bilincini geliştirmek ve yarışma için kullanılan alana katkı sağlamak amacıyla çöp toplama yarışması da yapılacak."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler