SON DAKİKA

AA Finans “Para Politikası Kurulu Beklenti Anketi“ sonuçlandı

19 Ocak 2017, Perşembe - 11:25
İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin ankete katılan ekonomistlerin çoğu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) ve marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) artış bekliyor.

AA Finans’ın, TCMB’nin 20 Aralık Salı günü gerçekleştireceği PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 22 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin 14’ü yüzde 8,00 olan politika faizinde 25 ila 50 baz puan artış olacağını, 8 ekonomist ise faizlerin sabit tutulacağını öngörüyor.


Ekonomistlerin 15’i yüzde 8,50 olan faiz koridorunun üst bandında 25 ila 50 baz puan artış olacağını, 7 ekonomist ise faiz koridorunun üst bandında değişiklik olmayacağını ifade ediyor.


Ankete katılan ekonomistlerin 20’si yüzde 7,25 olan borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) değişiklik beklemezken, 2 ekonomist ise 25 baz puan artış olacağını tahmin ediyor.


Geçen ayki PPK toplantısında politika faizi yüzde 8,00’e ve faiz koridorunun üst bandı ise yüzde 8,50’ye artırılırken, faiz koridorunun alt bandı yüzde 7,25’te sabit bırakılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler