SON DAKİKA

AA Fotoğraf Haberleri Editörü Yurdakul, tecrübelerini paylaştı

29 Nisan 2016, Cuma - 03:36
SİVAS (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen söyleşide tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından fakültenin konferans salonunda düzenlenen "Orada Olmak, Bir Foto Muhabirinin Serüveni" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılan Yurdakul, mesleki deneyimlerini anlattı.

İyi bir haber fotoğrafının içerik, estetik ve teknik bakımdan zengin olması gerektiğini vurgulayan Yurdakul, Anadolu Ajansının son yıllarda dünyanın sayılı ajanslarıyla yarışır hale geldiğini aktardı.

Anadolu Ajansının teknik altyapı, araç gereç ve personel açısından her geçen gün kendisini yenilediğini ifade eden Yurdakul, "Anadolu Ajansı muhabirlerinin çektiği fotoğraflar artık dünya basınında yer buluyor" dedi.

Dünyada görsel haberciliğin öneminin arttığına dikkati çeken Yurdakul, yaşanan olaylara insanları inandırmanın en önemli unsurunun belge olduğunu dile getirerek, şunları belirtti:

"Gazetecilik her şeyden önce sadece izleyici olmamaktır. Şu anda hepimizin elinde bir belge oluşturabilecek bir cihazımız var. Öyleyse gazeteci olmak isteyen arkadaşlara, hiçbir şeye seyirci kalmamaları gerektiğini söylüyorum. Gazeteci olmanın temeli belgelemekten geçiyor. İnsanları ikna etmenin en iyi yolu belgedir. Bu belgeleri ne kadar güçlü gösterebilirseniz insanların hafızasında bırakmış olduğunuz iz o kadar derin oluyor. Fotoğraf dünyasında emek sarf eden insanlar olarak bizim tüm amacımız insanların hafızasında en kalıcı ve güçlü izi yaratmaktır."

Yurdakul, gazeteciliğin ve foto muhabirliğinin çok zevkli bir meslek olduğuna işaret ederek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol da Yurdakul’a teşekkür ederek, bir fotoğraf sanatçısının veya bir gazetecinin ne kadar kültürel birikime sahipse kendisini o kadar iyi ifade edebileceğini söyledi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yurdakul’a, Prof. Dr. Erol tarafından teşekkür belgesi verildi.

AA Fotoğraf Haberleri Editörü Fırat Yurdakul daha sonra CÜ Radyo’nun programına konuk oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler