SON DAKİKA

AA’nın Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi görücüye çıkıyor

28 Mayıs 2016, C.tesi - 02:29
WASHINGTON (AA) - Anadolu Ajansının (AA) İslam dünyasındaki gelişmeleri kapsayacak yeni ürünü Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi’nin ilk global tanıtım organizasyonu, ABD’nin Baltimore kentinde bu yıl 41’incisi düzenlenen ICNA-MAS yıllık toplantısı esnasında yarın yapılacak.

İslam dünyasındaki gelişmeleri ilgili medya organları, yayıncılar, web siteleri, bloggerlar, sosyal medya kullanıcıları, STK’lar ve araştırmacılara ulaştırması amaçlanan Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi’nin 28 Mayıs Cumartesi günü Baltimore’daki tanıtım organizasyonuna AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Satış Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Nedim Kaya, AA Haber Akademisi Koordinatörü Ümit Sönmez ve AA Washington DC ile New York temsilcileri katılacak.

Anadolu Dünya Raporu ile İslam dünyasını ilgilendiren tüm önemli siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal gelişmeler, İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak takip edilip abonelere ulaştırılacak.

Anadolu Dünya Raporu aboneleri; İslam dünyasındaki önemli olayların AA’nın global ağı yoluyla anında takip imkanı, canlı yayınlar ile son dakika haberlerinin takibi, İslam dünyası için etkinlikler takvimi, Müslüman liderler ve önemli şahsiyetlerle AA’nın geniş bölgesel ve global haberci ağı tarafından yapılan röportajlar, katma değeri yüksek analiz raporları, sürekli güncellenen aranabilir ve indekslenebilir fotoğraf katalogları ve koleksiyonları, İslam dünyasındaki tüm önemli program ve tarihleri kapsayan fotoğraflar, yayına hazır videolar, Haber Akış Sistemi’ne (HAS) online olarak anında ulaşıp hizmetlerini alacaklar.

Bu çerçevede AA’nın yeni haber ürünü olarak yakında hizmete sunulacak Anadolu Dünya Raporu Haber Paketi’nin ilk global tanıtım organizasyonu, ABD’nin Baltimore kentinde 28-30 Mayıs tarihlerinde bu yıl 41’incisi düzenlenen Kuzey Amerika İslam Camiası (ICNA) ile Müslüman Amerikan Cemiyeti’nin (MAS) ortaklaşa düzenlediği yıllık toplantısı esnasında gerçekleştiriliyor.

Kuzey Amerika’da yaşayan Müslümanların temel meselelerinin ele alınacağı kongrede İslamofobi ve ayrımcılık başta olmak üzere Müslümanların günlük hayatta karşılaştıkları zorluklar ve bunlarla mücadele yöntemleri ele alınacak.

ICNA, Kuzey Amerika kıtasındaki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek üzere 1971 yılında kuruldu. Bu yıl ABD’nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde yapılacak kongreye ABD ve Kanada’dan çok sayıda yerel Müslüman kurum ve kuruluş katılıyor.

ABD’deki Müslümanları bir araya getirmek ve her alanda kültürel faaliyetler yapmak için 1993 yılında kurulan MAS’ın bugün ABD’de 50’nin üzerinde ofisi bulunuyor.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler