SON DAKİKA

AA’nın “Yılın Fotoğrafları“ oylaması

19 Ocak 2017, Perşembe - 19:40
TBMM (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) tarafından her yıl düzenlenen "Yılın Fotoğrafları Yarışması" oylamasında 3 fotoğrafı seçti.

"Haber", "Yaşam" ve "Spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyen Arslan, ilk olarak "Haber" kategorisi için oy verdi.

Arslan, her fotoğrafın birbirinden değerli ve anlam ifade ettiğini belirtti.

Bakan Arslan, Halep’te, rejim ya da Rus uçakları tarafından sivil yerleşim yerine düzenlenen saldırıda yaralanan 5 yaşındaki Ümran Daknes’in fotoğrafına, "Bu çok şeyi ifade ediyor." diyerek oy verdi.

Yıkılan binanın enkazından yaralı kurtarılan ve sivil savunma ekiplerince bindirildiği ambulansta sahra hastanesine gönderilmek üzere bekleyen küçük çocuğun fotoğrafına ilişkin Arslan, "Özellikle bizim coğrafyamızdaki gelişmeleri düşündüğünüz zaman çok şey ifade ediyor. Sessizliğin sesi. Hıçkırmanın, haykırmanın ya da isyan etmenin en sessiz hali, ifadesi. Yarışmadaki 15 Temmuz fotoğrafları da çok anlamlı ama bu dünyaya çok şey anlatıyor." yorumunu yaptı.

Arslan’ın, "Yaşam" kategorisindeki tercihi de yine çocukların yer aldığı bir fotoğrafa oldu. Endonezya’nın başkenti Jakarta’da denize kıyısı bulunan sahil köyünde, dalgaların kıyıya sürüklediği plastik çöp ve atıkları toplayan iki çocuğun fotoğrafını beğenen Arslan, "Her yaşta bir mücadele var. Yaşamsa yaşam işte. Yaşam, 7’den 70’e mücadele." dedi.

"Spor" kategorisinde, THY Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ile Kızılyıldız Telekom’un karşılaşmasından bir kareyi seçen Arslan, bu fotoğrafta da ortak bir hedefe odaklanmanın yer aldığını belirtti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler