SON DAKİKA

AA’nın “Yılın Fotoğrafları“ oylaması

21 Ağustos 2018, Salı - 04:50
ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoriden toplam altı fotoğraf için oy kullandı.

Yerlikaya, "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılmak için AA ekibini RTÜK'teki makamında kabul etti.



AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Yerlikaya, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinden oluşan "Yılın Fotoğrafları"nı oyladı.

"Haber kategorisi"ndeki fotoğraflar arasından Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 2 bin 900 rakımlı tepedeki üs bölgesinde görev yapan askerlerin bayram namazı kıldığı sırada çekilen "Mehmetçik'in bayram namazı" fotoğrafını oylayan Yerlikaya, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sırbistan'ın Novi Pazar kentindeki Boşnak Milli Konseyi'ni ziyaretinde kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir kız çocuğuyla çekilen "Erdoğan sevgisi" isimli fotoğrafa da oy verdi.

Yerlikaya, "Yaşam kategorisi"nde Van-Siirt arasında elektrik aktarımını sağlayacak yüksek gerilim hattında çalışan işçilerin yerden metrelerce yükseklikte, tel ve direklerin üzerinde verdiği ekmek mücadelesini konu alan "Yüksekte ekmek parası mücadelesi" ile Muş'un Yukarı Yongalı köyünde yaşayan vatandaşların kışın köyün 7 kilometre uzaklığındaki yaylalardan koyunlarını getirişini anlatan "Koyunların yolculuğu" isimli fotoğrafı seçti.

"Spor kategorisi"nde ise Yerlikaya'nın tercihi, Erciyes Üniversitesinde düzenlenen Türk Atlı Okçuluğu Gösterisi'nde çekilen "Atlı okçuluk gösterisi" ile Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından yaşanan sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğraf oldu.

- "Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel"

RTÜK Başkanı Yerlikaya, "Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel. Hakikaten karar vermekte zorlanıyor insan. Tabii bunlar Anadolu Ajansı'nın arşivinden süzülüp gelen fotoğraflar. Fotoğraflarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. Allah daha nice güzel fotoğraflar çekmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Fotoğraflarda olumsuz içeriklerin olmaması temennisinde bulunan Yerlikaya, "İnşallah önümüzdeki yıl, ülkemiz, dünya için barış dolu bir yıl olur ve Anadolu Ajansı da barışla ilgili güzel fotoğraflar çeker. Benim temennim bu." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler