SON DAKİKA

AB heyeti Mecliste

18 Temmuz 2017, Salı - 19:01
TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Avrupa Birliği (AB) Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Genel Müdürü Christian Danielsson başkanlığındaki heyetle görüştü.

Christian Danielsson, MHP Grup Yönetim Salonu’nda gerçekleşen kabulün başında yaptığı konuşmada, "Ankara’da güneşi de bulduk. İstanbul’da durum çok farklıymış galiba." dedi.

Bu sözlere Akçay, "Evet öyle ama geçer. Şu anda Türkiye’nin büyük bir çoğunluğu güneş altında." karşılığını verdi.

Danielsson’un, "Türkiye’de bu sene kuraklık söz konusu mu?" sorusunu Akçay, "Büyük bir kuraklık söz konusu değil. Yağışa da ihtiyaç var." şeklinde yanıtladı.

Erkan Akçay da konuşmasında, heyeti MHP’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akçay, heyetin, saat 16.30 olarak duyurulan görüşmeye, saat 17.00’de gelmesi üzerine, "Programda bir akmasa oldu sanırım, program 16.30 olarak belirlenmişti." dedi.

Danielsson da bu sözlere, "Her zaman bu tür şeyler ne yazık ki olabiliyor. Çok özür dilerim." yanıtını verdi.

Erkan Akçay, "Bizim, hem Genel Kurul hem komisyon çalışmalarımız var, ona göre programlamıştık. Sanırım süre bakımından biraz sıkıntılı olacağız. Süre nasıl planlandı?" ifadesini kullandı.

Christian Danielsson’un, "45 dakikamız var sizin için de uygunsa." sözleri üzerine Akçay, "Sizi daha çok sürede ağırlamak isterdik ama artık bizden değil sizden kaynaklı..." cevabını verdi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve Ankara Milletvekili Zühal Topcu’nun da hazır bulunduğu kabul, daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler