SON DAKİKA

AB-Kanada Zirvesinin iptal edilmesi

27 Ekim 2016, Perşembe - 15:20
BERLİN (AA) – Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, AB-Kanada Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması’nın (CETA) AB’nin şimdiye kadar anlaşmaya vardığı en iyi ticaret anlaşması olduğunu söyledi.

Gabriel bugün yaptığı açıklamada Belçika’da hızlı bir şekilde uzlaşmaya varılmasını ve AB-Kanada Zirvesinin en yakın zamanda yapılmasını ümit ettiğini belirtti.

"Zirve bugün yapılmasa da, CETA AB’nin şimdiye kadar müzakere ederek anlaşmaya vardığı en iyi ticaret anlaşmasıdır." diyen Gabriel, dünyada başka bir partner ülkenin Kanada kadar sabır göstereceğini tahmin etmediğini kaydetti.

Belçika’nın, AB ve Kanada arasında imzalanması beklenen serbest ticaret anlaşmasına onay vermemesi nedeniyle bugün Brüksel’de düzenlenecek AB-Kanada Zirvesi iptal edilmişti.

Belçika’da Volonya Bölgesinin öncülüğünde Brüksel başkent bölgesi ve ülkedeki Fransızca konuşan toplumun CETA’ya onay vermemesi nedeniyle Belçika Federal Hükümeti bu anlaşmayı imzalama yetkisi alamamıştı.

CETA’nın onaylanmasına yönelik bir uzlaşı sağlamak umuduyla yürütülen çalışmalar Belçika’da devam edecek. Uzlaşı sağlanamaması halinde, Valonya Bölgesi, AB ile Kanada arasında yaklaşık 7 yıl boyunca müzakere edilen Serbest Ticaret Anlaşmasını engelleyecek.

AB’de serbest ticaret anlaşmalarının yürürlüğe girmesi için 28 ülkenin onayı gerekiyor.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler