SON DAKİKA

AB Konseyi Başkanı Tusk:

22 Haziran 2018, Cuma - 04:15
BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Günümüz dijital çağında genç ve yaşlı vatandaşların başarılı olabilmeleri için doğru becerilerle donatılması gerekiyor." dedi.

Tusk, Brüksel'de düzenlenen "3'lü Sosyal Zirve" toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

AB'de büyümenin yüzde 2'ye ulaştığını, işsizlik oranının da yüzde 8’in altına düştüğünü belirten Tusk, "Ekonomik büyümenin yararlarının olabildiğince yaygın olarak paylaşılmasını sağlamak ortak görevimiz." diye konuştu.

Toplantıda, sosyal tarafların ulusal politika oluşturma sürecine daha iyi nasıl dahil olabileceğini tartıştıklarını aktaran Tusk, "Günümüz dijital çağında genç ve yaşlı vatandaşların başarılı olabilmeleri için doğru becerilerle donatılması gerekiyor. Çünkü dijital çağda geriye doğru gitmenin en hızlı yolu durmaktır." ifadelerini kullandı.

Tusk, AB’de alınan politik ve ekonomik kararların sosyal etkilerine önem verdiklerini anlattı.

- Malta'da öldürülen gazeteci

Malta'da otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci ve blog yazarı Daphne Caruana Galizia ile ilgili Tusk, "Malta yetkililerinin bu suçun bütün detaylarını ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Ben de uzun yıllar gazetecilik yaptım ve neler hissettiğinizi biliyorum." şeklinde konuştu.

- Brexit'te "fıstık" tartışması

Brexit müzakerelerinde, Birleşik Krallığın 20 milyar avroluk "ayrılık faturası" teklifinin çok düşük bir rakam olduğunu "20 milyar fıstık" ifadesini kullanarak eleştiren Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani'nin açıklamalarıyla ilgili de Tusk, "Ben hayatımda hiç 20 milyar fıstık görmedim. Bu benzetmeye yorum yapmak zor olur." değerlendirmesinde bulundu.

Brüksel'de yarın gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi'nde, Brexit müzakereleriyle ilgili bir ilerleme beklemediğini dile getiren Tusk, müzakerelerin ilk aşamasını tamamlamak ve gelecekteki ilişkileri tartışmak için kasım ve aralık aylarında çok çalışılması gerektiğini söyledi.

3'lü Sosyal Zirve kapsamında AB Konseyi Başkanı, AB Komisyon Başkanı ve AB Dönem Başkanı, işveren ve işçi sendikaları temsilcileriyle bir araya gelerek ekonomik ve sosyal konulara ilişkin fikirlerini paylaşıyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler