SON DAKİKA

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Kayseri’de

12 Temmuz 2017, Çarşamba - 17:56
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a ziyarette bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Kamçı, Berger’i makamında kabul etti. Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretin ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Kamçı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Berger, şunları kaydetti:

"Her zaman Başkent’in dışına çıkıp ülkenin geri kalan kısmında neler oluyor, gezip görmek iyi bir şey. Bizim işimizin iyi yanı, ülkenin her yanında devam eden işbirliği çalışmalarımız var. Aynı şekilde de Kayseri’de bizim devam etmekte olan çalışmalarımız var. Dün Ankara dışından Ankara’ya gelen ziyaretçiler vardı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında bir etkinlik düzenledik. Malatya kayısısı için menşei sertifikalarını verdik. Menşeine bakarak koruma altına alınacak Kayseri’den de 3 tane ürün bulunuyor. Bunlar pastırma, sucuk ve mantı."

Berger daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Başkan Çelik, güçlü bir ticari geçmişe sahip olduklarını hatırlatarak, "Şehircilik açısından 147 yıllık geçmişe sahip bir belediyeyiz. Projeleriyle takip edilen, örnek alınan işler yapıyoruz. Planlı ve düzgün gelişiyoruz. Şehirdeki planlı gelişim insanların yüzüne de yansıyor. Huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir şehirde bulunuyoruz. Ayrıca, şehrin tüm yönetim dinamikleri arasında bir uyum vardır. Bu uyum Kayseri’yi Türkiye’deki diğer şehirlerden daha hızlı büyütüyor." ifadesini kullandı.

Berger de ziyareti öncesinde Türkiye ile ilgili rehber bir kitap okuduğunu ve kitapta Kayseri hakkında anlatılan bilgilerden çok etkilendiğini aktardı.

Berger, son olarak KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’a ziyarette bulundu.

Hiçyılmaz, Türkiye’nin AB’ye tam üye olması noktasında gayretler gösterildiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Türkiye 50 yıldan fazla süredir AB’nin kapısında beklemekte olan bir ülke. Yapılmış anlaşmalar çerçevesinde bizim Gümrük Birliği’ne üyeliğimiz söz konusu. Ancak Gümrük Birliği’ne üye olup da AB’ye üye olmayan tek ülkeyiz. Dolayısıyla ekonomik olarak sağlanan bu entegrasyonun diğer konularda da sağlanmasının hem Türkiye için hem AB için önemli olduğu kanaatindeyiz. Türkiye AB’ye üye olarak kabul edilirse sadece Türkiye değil, AB daha fazla fayda sağlayacaktır."

Berger ise Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda Hiçyılmaz’ın temennisine katıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 25 Mayıs’ta Brüksel’e ziyaretini gerçekleştirdikten sonra geçtiğimiz haftalar içerisinde bir dizi toplantılar ve Türkiye’ye ziyaretler gerçekleştirildi. Bu çerçevede AB ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin, münasebetlerin daha da güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındı."

Hiçyılmaz, Berger’e ziyaret sonrası plaket verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler