SON DAKİKA

ABD’de JOLTS Açık İş Sayısı rekor kırdı

23 Kasım 2017, Perşembe - 23:40
WASHINGTON (AA) - ABD’de JOLTS Açık İş Sayısı, haziranda 6 milyon 163 bine yükselerek rekor kırdı.


ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, JOLTS Açık İş Sayısı haziran ayında önceki aya kıyasla 461 bin artarak 6 milyon 163 bin oldu. Bu sonuçla, ölçülmeye başladığı 2000’den bu yana en yüksek seviyesini kaydeden veriye ilişkin piyasa beklentisi 5 milyon 660 bin düzeyindeydi.


Veriler ayrıca, ülkede haziran ayında işe alınan kişi sayısının önceki aya kıyasla 103 bin kişi azalışla 5 milyon 356 bine gerilediğini gösterdi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önem verdiği "İş Bırakma Oranı” ise yüzde 2,2’den yüzde 2,1’e indi. Söz konusu oranın yüksek seyretmesi, Amerikalıların iş gücü piyasasındaki güçlenmeye paralel olarak daha iyi pozisyonlara geçmek için işlerinden ayrıldığı şeklinde değerlendiriliyor.


Analistler, haziranda açık iş sayısının rekor kırmasının istihdam sektörünün güçlenmeye devam ettiğine işaret ederken, tam istihdam seviyesi hakkında soru işaretleri oluşturduğunu belirtiyor.


ABD Merkez Bankası Fed’in yetkilileri uzun süredir yüzde 4,5 işsizlik oranını ülke ekonomisinin tam istihdama ulaştığı şeklinde yorumlarken, açık iş sayısının işsizliğin yüzde 4,3’e gerilemesine karşın rekor kırması ve ücretlerin sınırlı artması bu soru işaretlerini güçlendiriyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler