SON DAKİKA

ABD’de konut başlangıçları düşüşü sonlandırdı

23 Temmuz 2017, Pazar - 11:30
WASHINGTON (AA) - ABD’de konut başlangıçları, haziranda yüzde 8,3 ile beklentinin üzerinde artarak 3 aylık düşüş eğilimini sonlandırdı. İnşaat izinleri de yüzde 7,4 yükselerek yüzde 2,7 artış beklentisini geride bıraktı.


ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre, konut başlangıçları haziranda önceki aya kıyasla yüzde 8,3 artışla 1 milyon 122 bin oldu. Böylece son 4 ayın ilk yükselişini kaydeden konut başlangıçlarına ilişkin piyasa beklentisi ise 1 milyon 160 bin veya yüzde 6,2 artış seviyesindeydi.


Bu arada, mayıs ayına ilişkin konut başlangıçları 1 milyon 92 binden 1 milyon 122 bine yükseldi. Revize öncesinde son 8 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçen veri, düzeltilmiş haliyle son 6 ayın en düşüğü oldu.


Rapor, ayrıca inşaat izinlerinin haziranda yüzde 7,4 artarak 1 milyon 254 bine çıktığını gösterdi. Gelecek aylardaki konut başlangıçları hakkında ipucu veren inşaat izinlerinin 1 milyon 200 bin ya da yüzde 2,7 artması bekleniyordu.


Mayıs ayı inşaat izinleri revize edilmeyerek 1 milyon 168 binde sabit bırakıldı. Analistler, konut başlangıçları ve izinlerinin son aylardaki zayıf performansından sonra haziranda güçlü artmasının konut sektörüne yönelik endişeleri kısmen yatıştığını belirtiyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler