SON DAKİKA

ABD’de Trump karşıtı protestolar sürüyor

28 Mayıs 2016, C.tesi - 10:36
CALIFORNIA (AA) - Seçim kampanyasının California ayağında protestoların hedefi olan Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Fresno ve San Diego şehirlerinde de gösterilerle karşılandı.


Trump, Fresno Selland Arena’daki kampanya konuşması öncesi bir grup Bernie Sanders destekçisi tarafından protesto edilirken, ellerinde Meksika bayraklarıyla cadde boyu yürüyüşe geçen Trump karşıtları "Kimin sokakları? Bizim sokaklarımız" şeklinde slogan attı.

Fresno Selland Arena’da Trump’ın konuşması sırasında Trump aleyhine pankart açan ve slogan atan 30 kişi ise polis müdahalesiyle dışarı çıkartıldı.


Trump, Fresno şehrindeki kampanya konuşmasında son 5 yıldır eyalet tarihinin en ağır kuraklığıyla mücadele eden California’da kuraklık yaşanmadığını iddia ederek, yetkilileri suçladı.

Konuşması öncesi çiftçilerle buluşarak dertlerini dinlediğini anlatan Trump, çiftçilere kuraklıktan bahseden yetkililerin diğer tarafta 7 santimetrelik özel bir tür balığı korumak için okyanusa su akıttıklarına işaret ederek, başkan olması halinde sorunu çözme sözü verdi.


- "California’da kazanacağız"


Donald Trump, Batı yakasındaki kampanya programının son durağı olan San Diego’da ise California seçimleri için iddialı konuştu.


Cumhuriyetçilerin California’yı kaybedeceğine dair beklentilere rağmen eyalette güçlü bir yarış çıkartacaklarını söyleyen Donald Trump, "Kampanyamıza destek veren kalabalıklara bakarsak California’da kazanacağımıza inanıyorum." dedi.


Trump ayrıca, Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton’ı Afrikalı Amerikalılara yönelik vaatlerinde samimi olmamakla eleştirerek, "Bu ülkede ızdırap çeken Afrikalı Amerikalılarla biz gerçekten ilgileneceğiz. Hillary Clinton’ın onlar için bir şey yapacağı yok. Zaten yapmak istemiyor, umurunda da değil." diye konuştu.


Cumhuriyetçi adayın San Diego Kongre Merkezi’ndeki kampanya programı sırasında yaklaşık bin kişi, bina dışında polisle kısa süreli çatışma yaşarken, içeride Trump’ın konuşması protestocuların sloganlarıyla bölündü. San Diego polisi üç kişinin eylemler nedeniyle gözaltına alındığını açıkladı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler