SON DAKİKA

ABD’de tüketici güveni haziranda yükseldi

27 Haziran 2017, Salı - 17:37
WASHINGTON (AA) - ABD’de Conference Board Tüketici Güven Endeksi haziranda 118,9’a yükselerek beklentiyi aştı.


Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Conference Board’un raporuna göre, Tüketici Güven Endeksi haziranda önceki aya kıyasla 1,3 puan artarak 118,9 oldu. Böylece son 3 ayın ilk yükselişini kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi 116,7 seviyesindeydi.


Bu arada, mayıs ayına ilişkin endeks 117,9’dan 117,6’ya revize edildi. Nisan ayında 119,4 değerini alan Conference Board Tüketici Güven Endeksi mart ayında ise 125,6 ile Aralık 2000’den beri en yüksek seviyesini kaydetmişti.


Raporda, Mevcut Durum Endeksi’nin ise önceki aya kıyasla 5,7 puan artarak 146,3 ile Temmuz 2001’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığı bildirildi.


Conference Board’un ekonomik göstergelerden sorumlu direktörü Lynn Franco, verilere ilişkin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Tüketici güveni haziranda mayıstaki ufak düşüşün ardından ılımlı arttı. Tüketicilerin mevcut ekonomik koşullara yönelik değerlendirmesi yaklaşık 16 yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Kısa vadeli beklentiler biraz düşse de hala canlılığını koruyor. Tüketiciler, genel olarak ekonominin gelecek aylarda büyümeye devam edeceğini öngörüyor ancak büyüme hızının artmasını beklemiyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler