SON DAKİKA

ABD’nin haftalık petrol stokları azaldı

27 Ekim 2016, Perşembe - 00:28
NEW YORK (AA) - ABD’de haftalık ham petrol stokları 0,6 milyon varil azaldı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre geçen hafta 0,6 milyon varil (yüzde 0,1) azalışla 468,2 milyon varile düştüğünü açıkladı.

Piyasa beklentisi stokların 1,7 milyon varil artması yönündeydi. Bir önceki hafta ham petrol stokları 5,2 milyon varil azalmıştı.

ABD’de stratejik petrol stokları değişmeyerek, söz konusu haftada 695,1 milyon varilde kaldı. Bu dönemde ABD’nin ham petrol üretimi bir önceki haftaya göre günlük ortalama 40 bin varil artışla 8,5 milyon varile ulaştı.

Ülkenin ham petrol ithalatı da söz konusu haftada bir önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 109 bin varil artışla 7 milyon varile geriledi.

Bu arada, ABD’nin haftalık benzin stokları ise söz konusu haftada 2 milyon varil (yüzde 0,9) azalarak 226 milyon varil oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 1 milyon varil düşüş olması yönündeyken, benzin stokları bir önceki hafta 2,5 milyon varil artmıştı.

ABD’nin haftalık ham petrol ve benzin stoklarında düşüş yaşanmasının ardından küresel piyasalarda ham petrol fiyatlarında artış gözlendi. ABD’de Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 50,09 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da 50,69 dolara kadar tırmandı. Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler