SON DAKİKA

ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti“ olarak tanımasına tepki

21 Ağustos 2018, Salı - 14:00
ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde bir grup üniversite öğrencisi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesinde ellerinde Filistin bayraklarıyla toplanan öğrenciler, ABD'nin aldığı kararı protesto etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından grup adına konuşan AYBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Çaykara, "Ortadoğu'da şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor." dedi.

Kudüs'ü işgal edenlerle işgale izin veren ABD ve bütün bu yaşananlara sessiz kalanlara tepkisiz kalamayacaklarını ifade eden Çaykara, Kudüs'ün tüm insanlığın ortak mirası olduğuna işaret etti.

Ortak yaşam ve huzur kenti olan Kudüs'ün değerlerinin yok edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Çaykara, şunları kaydetti:

"Korsan İsrail, Kudüs'ü başkent yapma gibi bir hataya düşmemelidir. Biz buradan tüm iyi insanlara sesleniyoruz. Nasıl haçlılara karşı savunduysak, nasıl Yavuz Sultan ile birlikte Kudüs'ü barış adası yaptıysak, nasıl ki Abdülhamit Han ile birlikte siyonizmi Kudüs'ten uzak tuttuysak, şimdi de aynı şuurla müdanamızı sürdüreceğiz. Biz o kararı tanımıyoruz. Kudüs, hiçbir zaman siyonistlerin değildir. Kudüs, Müslümanların ortak davasıdır. Amacımız burada bir duruş sergilemek. Kudüs, Müslümanlarındır ve kimseye peşkeş çekilemez."

Grup, İsrail ve ABD aleyhine çeşitli sloganlar attıktan sonra yapılan duayla eylemine son verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler