SON DAKİKA

Adana BOTAŞ Başantrenörü Yıldızoğlu:

31 Temmuz 2016, Pazar - 05:03



ADANA (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Adana BOTAŞ’ın başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, oyuncuları Pelin Derya Bilgiç’in Fenerbahçe’ye transfer olmasına ilişkin, "Oyuncularımızın şampiyonluk yaşamadan Adana BOTAŞ’tan ayrılmasına sıcak bakmıyoruz." dedi.

Yıldızoğlu, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, takımı tekrardan eski başarılı günlerine getirmeyi ve altyapıyı yeniden canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Şampiyonluğa oynayan, Avrupa kupalarında iddialı bir takım oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Yıldızoğlu, "Adana BOTAŞ kurulduğu yıllardan beri oyuncu yetiştirmeyi amaçlamıştır. Oyuncu yetiştirirken de yarıştırmak üzerine bir plan belirlemiştir. Bu proje de bizi şimdiye kadar başarıya ulaştırdı." diye konuştu.

Türkiye’ye çok sayıda sporcu kazandırdıklarını vurgulayan Yıldızoğlu, "Türkiye’de uzun yıllardır hiçbir takım sporunda görülmemiş şekilde, 2000’li yıllarda, sadece kendi altyapısında yetiştirdiği oyuncularla Türkiye liginde şampiyonluk ve Avrupa’da da final oynama başarısı gösterdik. Bu bizim yaptığımız işlerin doğru olduğunun göstergesi." ifadelerini kullandı.

Yıldızoğlu, yeni yapılanmaya gittiklerini ve geçiş dönemi yaşadıklarını belirterek, "Altyapımızı ön planda tutarak, bir yerlere gelmek öncelikli hedefimiz." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncuları Pelin Derya Bilgiç’in Fenerbahçe’ye transfer olması hakkında da konuşan Ceyhun Yıldızoğlu, şunları kaydetti:

"Adana BOTAŞ olarak altyapıdaki oyuncuların önce kendi kulübünde şampiyon olmasını, sonra da diğer kulüplere hizmet etmesini sağlıklı bulduk. Bu, kulübün geleceği ve altyapıdaki oyunculara model teşkil etmesi açısından çok önemli. Kulüp olarak asla Pelin’i gönderme kararı almadık. Bu kararı Pelin aldı. ’Ben gitmek istiyorum.’ dedi. Pelin’i, oyuncu istiyor diye göndermek zorunda kaldık. İlk tercihimiz değildi. Oyuncularımızın şampiyonluk yaşamadan Adana BOTAŞ’tan ayrılmasına sıcak bakmıyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler