SON DAKİKA

Adana’da “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı“ yapılacak

30 Temmuz 2016, C.tesi - 18:04
ADANA (AA) - Adana’da "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı" kurulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi, kardeşi kardeşe kırdırarak vatanı bölmeyi hedeflediğini belirtti.

Adana olarak darbeci hainlere karşı ilk andan itibaren kenetlendiklerini vurgulayan Sözlü, "Doğrudan hükümete, devlete karşı olan bu darbe kalkışmasına karşı milletimiz, daha fazla demokrasi ve hukuk istemiştir. Milletimizi, Adanalıları tebrik ediyorum. Siyasi manada da ilk beyanatı ’Hükümetin yanındayız’ diyen hemşehriniz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vermiştir." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan, İstanbul ve Ankara’daki gibi Adana’da da "şehitler anıtı" oluşturulması taleplerinin geldiğini bildiren Sözlü, şunları kaydetti:

"Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Şube Müdürlüğünün şantiyesi olarak kullanılan, Yüreğir ilçesindeki 20 bin metrekarelik alanda ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’ kurulmasının uygun olacağına karar verdik. Mustafa Kemal Paşa ile Mithat Özsan bulvarlarının kesiştiği kavşağın yakınında yapacağımız parkta, şehitler anıtı ve demokrasi müzesi olacak. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı fakültelerindeki akademisyenlerle iş birliği halinde projemizi hazırlayıp uygulayacağız."

Parkta, demokrasinin daha da kökleşmesi için 12 ay boyunca çeşitli etkinlikler yapılacağını belirten Sözlü, kısa zamanda ziyarete açılacak parkta, her yıl 15 Temmuz’da düzenlenecek törenlerle Türkiye’nin bağımsızlığı için hayatını feda eden şehitleri anacaklarını bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler