SON DAKİKA

Adana’da fabrikadaki iş kazası

11 Ağustos 2017, Cuma - 01:00
ŞANLIURFA (AA) - Adana’nın Sarıçam ilçesinde vinç sepetinden düşerek yaşamını yitiren 5 kişiden 4’ü, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde toprağa verildi.

Adana’daki otopsi işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilen Murat Gümüş, Faruk Kaya, Mustafa Gümüş ve Fehmi Kaya’nın cenazeleri, sabah saatlerinde Suruç ilçesine getirildi. Dilence Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, mahalle mezarlığına defnedildi.

Bu arada cenazelerin toprağa verilişi sırasında Gümüş ve Kaya’nın ailelerinden bazıları baygınlık geçirdi, gözyaşı döktü.

Kazada hayatını kaybeden 2 çocuk babası Mustafa Gümüş’ün aslında ziraat mühendisi olduğu, atanamadığı için 20 gün önce kardeşi Murat ile Adana’daki enişteleri Fehmi Kaya’nın yanına çalışmaya gittiği öğrenildi.

Kazada hayatın kaybeden Faruk Kaya’nın ise liseyi yeni bitirdiği ve üniversiteye hazırlandığı, yaz dönemini değerlendirmek için amcasının yanında çalıştığı belirtildi.

- "Babası yatalak hastaydı, çok zor şartlarda büyüdü ve okudu"

Kazada hayatını kaybeden Gümüş kardeşlerin dayısı Mahir Korkmaz, gazetecilere açıklamasında yeğenlerinin maddi imkansızlıklar ve borçları nedeniyle çalışmak için Adana’ya gittiğini söyledi.

Mustafa’nın imkansızlık içinde üniversiteyi bitirdiğini anlatan Korkmaz, "Yeğenlerim çok çalışkandı. Fakir bir aileydi. Yeğenim evli 2 çocuk babasıydı eşi de hamileydi. Mustafa okulu bitirdikten sonra inşaatlarda çalışıyordu. Babası yatalak hastaydı, çok zor şartlarda büyüdü ve okudu. Buralarda iş bulamayınca Adana’ya eniştesinin yanında gitti. Orada da talihsiz bir olayda hayatlarını kaybettiler. Ailece perişan durumundayız. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada dün çatıdaki onarım işi için vinç sepetine bindirilen 5 işçi, henüz belirlenemeyen nedenle düşerek hayatını kaybetmiş, 1 işçi yaralanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında firma sahibi A.E, taşeron firma yetkilisi H.T. ile vinç operatörü U.P. gözaltına alınmıştı.








Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler