SON DAKİKA

Adana’da FETÖ/PDY davası

12 Ekim 2017, Perşembe - 17:40
ADANA (AA) - Adana’da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında ’Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan aralarında emniyet müdürlerininde bulunduğu meslekten ihraç edilmiş 23’ü tutuklu 40 emniyet mensubu sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, Mehmet Avcı, Arif Kıllıbaş, Aytaç Akyol, Ahmet Temuçin Toprak, Bayram Ali Doğru bulundukları Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken mahkeme salonunda Abdullah Karaca, Ahmet Mithat Dobur, Cihat Salman, Şeref Şahin, Halil Alıncak, Hüsnü Koç, Mehmet Karabörk, Mimar Gülecen, Necati Bilici, Reşat Dinçer, Tunay Saygılı, Yasin Sezen, Erhan Yıldırım, Halil Dağ, İsmail Bilgin, Murat Bayram, Yakup Barut, Yusuf Ziya Toprak ile tutuksuz sanıklar, E.G, O.A, A.A, A.Ş, A.G, E.Y, H.A, H.D, H.S, H.Ş, M.A, M.G, S.A, S.T, V.S, Y.A, Y.K ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya ayrıca tutuksuz sanık E.G’nin müdaafi olarak CHP Eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de katılarak savunma yaptı.

Mahkeme heyeti tarafından savunması istenen tutuklu sanık Ahmet Mithat Dobur, hakkında beyanlarda bulunan gizli tanık Bulut’un ifadelerini kabul etmediğini söyledi.



- "150-200 polis hakkında FETÖ’den işlem yapmışım"

Gizli tanık tarafından "Emniyet İmamı" olarak gösterildiğini belirten Dobur, kendisini şöyle savundu:

"Ben 1. sınıf emniyet müdürüyüm. FETÖ/PDY terör örgütüne ait ByLock uygulamasını yüklemedim ve kullanmadım. Gizli tanığın hakkımdaki tüm beyanları yalandır. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürüyken bile ben 150-200 polis hakkında FETÖ’den işlem yapmışım. Bu işlem yaptığım şahıslarla ben şu an aynı konumdayım. Emniyette ve askeriyede FETÖ’nün mahrem yapılanması mevcuttur. Gizli tanık tüm kurumları kendisi anlatıyor. KOM şubeye gözaltına alındığımda ByLock kullanıcısı olup olmadığımı sordum. Bana, ’birisi senin hattına yüklemiş’ denildi. Herkes mahkemeden tahliyesini, beraatini ister ama ben suçluysam cezamı istiyorum. Yok suçsuzsam tahliyemi ve beraatimi talep ederim."

Tutuklu sanıklardan Ahmet Şenal da terör örgütüne ait ByLock programını yüklemediğini ve kullanmadığını, örgüt adına usulsüz ve yasalara aykırı dinleme yapmadığını, kanunlar çerçevesinde hareket ettiğini dile getirdi.

Mahkeme Başkanının "Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun oluncaya kadar sohbet toplantılarına katılırdı. Benim grubumdaydı ve örgüte bağlılığı 5. derecedeydi." gibi hakkında gizli tanık ifadeleri mevcut demesi üzerine Şenal, "Bunların tamamı iftiradır. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

- Sanık, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

Mahkeme heyetine etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyen tutuklu sanık Cihat Salman ise bildiği herşeyi anlatmak istediğini vurguladı.

2012 yılında Polis Meslek Yüksek Okuluna başladığından bu yana sohbet toplantılarına katıldığını aktaran Salman, şunları ifade etti:

"Sohbet toplantılarında Fetullah Gülen’in kitapları okunuyor, vaazları dinleniyordu. 15 Temmuz’dan sonra ben bu yapının terör örgütü olduğunu anladım ve ilişkimi kestim. Yüce Türk Milletinden bu anlamda özür dilerim. Bu darbe meşru hükümete yapılmıştır. ByLock programını yükledim ve kullandım. ByLock’u benim telefonuma aynı şubede çalıştığım İ.H.Ç bluetooth üzerinden yükledi. ByLock şifreli bir programdır. Banka şifresi gibi bir sistemi mevcut. Bu programda bana bir ’Nick’ oluşturuldu. Kullanıcı adım ’reas23’ idi. Bu program üzerinden dini mesajlar geldi. Benim program grubumda sadece İ.H.Ç vardı. Bize sohbet toplantılarını ’Şahin’ isimli birisi yapıyordu. Ben telefonuma format attım ve program silindi. Bu programın silindiğini ben sohbet toplantısında dile getirdim. Onlar da bana ’zaten şuan programı kullanmıyoruz’ dediler. Biz 20 günde veya 1 ayda sohbet toplantısı yapıyorduk. Savunmam bu şekildedir tahliyemi ve beraatimi talep ederim."

Bir kısım sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti, diğer sanıkların ve avukat beyanlarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler