SON DAKİKA

Adana’da Suriyeliler ve tarım işçilerinin kurduğu çadırlar kaldırıldı

18 Temmuz 2017, Salı - 11:35
ADANA (AA) - Adana’nın Yüreğir ilçesinde, Suriyeliler ile geçici tarım işçilerinin kaldığı yaklaşık 300 çadır, Valilik kararıyla belediye ekiplerince kaldırıldı.

Valilik, merkez Yüreğir ilçesindeki Yeşilbağlar Mahallesi’nde uygun olmayan koşullarda yaşayan Suriyeliler ile geçici tarım işçilerinin yaşadığı çadırların kaldırılması kararı aldı.

Yüreğir Belediyesi ekipleri, kararı uygulamak için çevik kuvvet polisleriyle bölgeye gitti.

Daha önce bildirimde bulunulan ancak çadırlarını kaldırmayanlar, polis ve belediye ekiplerinin bölgeye gelmesi üzerine eşyalarını alıp çadırlardan ayrıldı.

Belediye ekipleri, boşaltılan yaklaşık 300 çadırı iş makineleriyle yerinden sökerek kamyonlara yükledi.

Şanlıurfa’dan ailesiyle kente geldiğini ifade eden 38 yaşındaki Azize Şengöz, kocasının tarlalarda çalıştığını, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle de çadırda yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti.

17 yıllık evli olduğunu kaydeden Şengöz, "Evlendiğimden bu yana hep çadırlarda yaşadım, hiç evim olmadı. 6 çocuğumuz var ve 4’ü burada okula gidiyor. Bu durumda onları nasıl okutacağım. Devletimizden yardım istiyorum." dedi.

Çadırları kaldırılan Suriyelilerden ev kiralama imkanı olmayanların kentteki konaklama merkezine gönderileceği belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler