SON DAKİKA

Adana’daki besici cinayeti davası

23 Haziran 2017, Cuma - 09:41
ADANA (AA) - Adana’da besici Mehmet Nuri Delibaş’ın, otomobilin bagajında iple boğularak öldürülmüş bulunmasıyla ilgili 2’si firari 5’i tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklardan Ali Önal, Vakıf Reşit Efe ve Halil Yiğit hazır bulundu. Hanife İbili ve Ayşe Özgün ise duruşmaya tutuklu bulundukları Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanıklardan İbili, savunmasında kesinlikle maktulün öldürüleceğini bilerek olaya katılmadığını iddia etti.

İbili, sanıklardan Önal’ın, Ayşe Özgün’ü nişanlısı olarak tanıttığını öne sürerek, "Biz tutuklandıktan sonra Ayşe ile bir süre aynı koğuşta kaldık. Ayşe, koğuştaki insanlara ve bana, Ali Önal’ın kendisine ’Biz bu işten 50 bin lira alacağız, olaydan sonra kaçıp evleneceğiz.’ dediğini anlattı." ifadelerini kullandı.

Önal ve Özgün ise İbili’nin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, firari Melik ve Fırat Karakaş’ın yakalama emrinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Hayvan alım satımı yapan besici Mehmet Nuri Delibaş, merkez Sarıçam ilçesi Seyhan Baraj Gölü kenarındaki Deliçay mevkisinde 29 Mart 2015’te park halindeki otomobilin bagajında boğularak öldürülmüş bulunmuştu.

Sanıklardan Vakıf Reşit Efe ve Ali Önal, önceki savunmalarında Delibaş’ı, alacaklarının yazılı olduğu defteri almak için firari Melik Karakaş’ın bez veya çorap gibi bir cisimle boğarak öldürdüğünü öne sürmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler