SON DAKİKA

Adana’daki cinayet

10 Temmuz 2018, Salı - 05:10
ADANA (AA) - Adana'da "yan bakma" meselesinden çıkan tartışmada bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddia edilen firari zanlı ile arkadaşı yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde iki gün önce Fikri Durmaz'ın (30) tartıştığı kişi tarafından tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmasını tamamladı.

Ekipler, silahı kullandığını belirlediği Yusuf K. (26) ve olay anında yanında bulunan arkadaşı Kenan S'ye (38) ulaşarak teslim olmasını sağladı.

Polise teslim olan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine getirildi.

Şüpheli Yusuf K, gazetecilerin soruları üzerine, "Bilerek yapmadım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Zanlı Yusuf K. ile maktul Durmaz arasındaki tartışmanın "yan bakma" meselesinden kaynaklandığı belirtildi.

Öte yandan, bir çocuk babası Durmaz'ın eşinin ikinci çocuklarına hamile olduğu öğrenildi.

- Tartışma anı kamerada

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, kaldırımda yürürken telefonla konuşan maktul Fikri Durmaz ile zanlı Yusuf K. göz göze geliyor. Bu sırada ikili arasında başlayan tartışmaya orada bulunanlar müdahale ediyor. Fikri Durmaz, geldiği yöne dönüp ilerlediği sırada zanlı Yusuf K, tabanca doğrultuyor. Zanlı Yusuf K, ara sokağa kaçan Durmaz'ın arkasından koşuyor. Başka bir iş yerinin güvenlik kamerasının açısına ise yaralı haldeki Durmaz giriyor. Bir anda yere düşen Durmaz, kalkmaya çalışıyor ancak başarılı olamıyor. Durmaz, bir süre sonra olay yerine gelen yakınları tarafından hastaneye götürülmek üzere taksiye taşınıyor.

- Olayın geçmişi

Merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'nde 2 Kasım'da Fikri Durmaz ile tanımadığı bir kişi arasında tartışma çıkmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Durmaz tabancayla vurulmuştu. Hastaneye kaldırılan Durmaz, hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler