SON DAKİKA

Adana’daki FETÖ/PDY davası

31 Ağustos 2017, Perşembe - 07:00
ADANA (AA) - Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli eski askerlerin de bulunduğu 3’ü tutuklu 22 kişinin "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak, terör örgütüne finans sağlamak" suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Nazif Çelik, Ersin Baynal, İbrahim Yılmaz tutuklu bulundukları Hatay’daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, sanıklara suçlarını hatırlattıktan sonra savunmalara geçildi.

Tutuklu sanık Ersin Baynal, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, 12 aydır tutuklu olduğunu söyledi.

ByLock uygulamasını yüklemediğini ve kullanmadığını savunan Baynal, "Bana emniyet sorgusunda ABD’ye gittiğim ve Fetullah Gülen’le fotoğraf çektirdiğim iddia edildi. Ben bunun ispatlanmasını istiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." dedi.

Tutuksuz sanık Cemal Reis ise gizli tanık Sel ve Mavi’nin ifadelerinin tamamen varsayım olduğunu iddia ederek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

ByLock programını kullanmadığını öne süren Reis, beraatini talep etti.

Duruşmada savunma yapan diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ya da beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler