SON DAKİKA

Adana’daki FETÖ/PDY davası

21 Ekim 2017, C.tesi - 10:00
ADANA (AA) - Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu meslekten ihraç edilen 23’ü tutuklu 40 emniyet mensubu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve bu celsesi dün başlayan duruşmanın bugünkü oturumunda bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar ise duruşmaya bulundukları ceza ve infaz kurumlarından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Tutuklu sanık Tunay Saygılı’nın avukatları, müvekkillerinin 200 bin lira nakdi kefaletle tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme savcısı, tutuklu sanıklar Mimar Gülecen ve Cihat Salman’ın vermiş olduğu beyanlarla Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanma ihtimali bulunduğundan konutu terk etmemek suretiyle adli kontrol hükümleri esas alınarak tahliyesine, tutuklu sanık Necati Bilici’nin ise mevcut delil durumu ve suç vasfının değişmesi niteliği nazara alınarak tahliyesine ve diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaasını verdi.

Diğer avukatların beyanlarının ardından mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler