SON DAKİKA

Adana’daki terör örgütü davasında karar

18 Temmuz 2017, Salı - 13:43
ADANA (AA) - Adana’da, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 9 kişiden 4’üne 7 yıl 6 ay, 3’üne 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi, 2 sanık ise beraat etti.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan tek tutuklu olan Recep Tatıl ile tutuksuz sanıklar Feramiz Şahin, Fethi Açıkgöz, Soner Dal, Kazım Dal, Selami Ateş, Mehmet Şerif Kaplan, Cumali Yürek ile avukatları katıldı. Sanık Recep Baltacı ise duruşmaya gelmedi.

Son savunması sorulan Recep Tatıl, Suriye’ye insani yardım amacıyla gittiğini ve örgütsel bir amacının olmadığını savundu. Tatıl, tahliyesi ve beraatini talep etti.

Diğer sanıklar da beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Recep Tatıl, Cumali Yürek ve Mehmet Şerif Kaplan’a 6 yıl 3 ay, Recep Baltacı, Soner Dal, Feramiz Şahin ve Selami Ateş’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca tutuklu Recep Tatıl’ın tahliyesi, Fethi Açıkgöz ve Kazım Dal’ın ise delil yetersizliğinden beraatini kararlaştırdı.

Adana’da, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddiasıyla 11 kişi hakkında 7,5 ila 15’er yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Yargılama sürecinde 2 sanığın dosyası ayrılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler